MJURKSA SOBOTA (Slovenija) – Tekmovalke gimnastičnega odseka Športnega združenja Bor so se v soboto, 11. maja 2019, udeležile državnega prvenstva za skupinske sestave v Murski Soboti. Osvojile so naslov državnih prvakinj in več dobrih uvrstitev.
Mlajše deklice Emma Jerič, Anja Kovačič, Marjana Kralj, Ariadna Mesar in Isabel Sodomaco so s tekmovalno sestavo brez rekvizita osvojile osmo mesto med osemnajstimi ekipami.
Deklice Veronica Bello, Maria Beltrame, Gaja Delise, Silvia Fortuna, Arina Sedmak in Zala Sterni so med devetnajstimi ekipami, kljub manjšim napakam, osvojile dobro sedmo mesto.
Anja De Luisa, Melanie Imperia, Linda Slavec, Caterina Tormen in Tanja Versa so v kategoriji kadetinj s skupinsko sestavo osvojile osmo mesto med petnajstimi ekipami.
Med pari in trojicami sta v kategoriji kadetinj nastopili dve Borovi ekipi. Marta Beltrame, Lejla Hasan in Sara Pieri so zasluženo zmagale, Anika Bajc Rovis, Lara Simonič in Anna Sincovich pa so bile med osmimi ekipami sedme. Med članicami sta bili Lisa Mura in Catherine Solomon med šestimi ekipami četrti.
Članice so osvojile tri srebrne kolajne: Katerina Antler, Ana Cossutta, Vida Petaros, Veronika Starc Albi in rezerva Alice Sancin so osvojile drugo mesto s tekmovalnima sestavama z žogo in obročem, v tekmovalni sestavi brez rekvizita pa je Vido Petaros zamenjala Marta Beltrame. (np)

Murska Sobota: borovkam državni naslov

Foto Nika Čermelj