DOLINA – Na Dolgi kroni v dolinski občini je potekalo vrhunsko tridnevno tekmovanje za ljubitelje konjskega športa.  Na sporedu je bila namreč v organizaciji dolinskega društva Dolga krona pod pokroviteljstvom Občine Dolina in ZSŠDI etapa evropskega pokala, italijansko državno prvenstvo in trofeja dežel v disciplini trec.
Velika konjska prireditev se je uradno začela v petek, 26. aprila 2019 z veterinarskimi kontrolami.
Nadaljjevala se se je v soboto z zelo naporno preizkušnjo v orientaciji. Progo je začrtal sam predsednik društva Andrej Kosmač, ki pa letos zaradi poškodbe ne tekmuje. V konkurenci 30 tekmovalcev iz Italije in drugih evropskih držav sta bila tudi predstavnika Dolge krone Patrick Kosmač, ki je nastopil v kategoriji C4, in 18-letna Marta Kravos v kategoriji C2.
V nedeljo  se je prireditev začela  s počasnim galopom, hitro hojo in preskakovanjem ovir. Dan je bil še posebno uspešen za domače društvo Dolge krone. Vkergoriji C4 Young Rider je Patrick Kosmač na konju Pittsburg s 330 točkami zmagal in tako postal državni prvak. Na 2. mesto se je uvestilLjuca Moschiotti iz Rima, na tretje pa Luca Ballardini iz Emilije Romagne.
Predstavnica Dolge Krone Marta Kravos na konju Domenico je v kategoriji C2 Young Rider z 285 točkami zmagala in tako osvojila državni naslov.
Domači jahači, ki so nastopili kot reprezentanca FJK, so bili uspešni tudi na Trofeji dežel, saj so svojili prvo mesto. Tekmovali so v postavi: Patrick Kosmač, Marta Kravos, Francesca Gelleni, Nicola Orlando in Raffaella Scatton.
Etapo evrpskega pokala je osvojil Avsrijec Friedrick Kriechbaumer, drugi je bil Patrick Kosmač, tretji pa svetovni prvak, Italijan Luca Fabbri.
Po tekmah je bilo na sporedu nagrajevanje.

FotoDamj@n

Foto Damj@n