REPEN – SK Devin je v nedeljo, 15. aprila priredil 4. Pomladni pohod po stezi Mirka Škabarja, ki se začenja na trgu v Praprotu in se konča v Repnu v koči v Rupi.
Čeprav je bilo za nedeljo najavljenih kar nekaj tovrstnih pobud raznih društev, so se  na startu že od 8.ure zjutraj začeli zbirati pohodniki ob rahli burjici, ki je nato razpršila oblake in temperatura je bila kot nalašč za pohod v naravo, ki se prebuja in si nadene vse odtenke zelene barve. Pohodniška pot je še kar dolga in naporna, saj je izpeljana ob meji z večkratnimi kratkimi vzponi in spusti in je udeležencem  nudila razgled tako na sv.Lenartu kot tudi na Volniku.
Tokrat so jih našteli 113 in veliko od teh  se je prvič udeležilo tega pohoda in  so lahko spoznali ta del kraške pokrajine, za nekatere je bilo to pravo odkritje, čeprav so priznali, da je še kar zahtevna in dolga tura. Med potjo so si privoščili počitek, nabiranje prvih poljskih rož, predvsem pa divjih špargeljnov, ki jih je bilo na pretek.
Naj omenimo, da so se na pohod prijavili tudi smučarji (in vsi starši) združene ekipe ZSŠDI to je  Dečki in Naraščajniki, ki so celotno stezo pretekli, saj jim bo to služilo  kot trening in bili na cilju v Koči v Rupi že po dobri eni uri in pol teka.
Odbornice SK Devin so v koči  pripravile kosilo za vse udeležence, ki so se zadržali ob dobri kapljici še do poznega popoldneva, ko je začelo rahlo deževati.
Kot predvideva pravilnik  so organizatorji pripravili tudi krajše nagrajevanje s pokali, ki so jih prejeli:
najmlajši udeleženec Giulio Valdemarin (letnik 2017), najmlajša udeleženka Emily Mata (letnik 2015), ne več mlada, a vztrajna pohodnika:   med ženskami Edith Kocjan in med moškimi Zvonko Vidau.
Letos so prvemu udeležencu, ki je prispel na cilj  pripravili presenečenje, saj je prejel lep pokal v spomin na pohod, ki ga je pretekel in bil na cilju 15 minut pred ostalimi: prejel ga je Maks Škerk.
Nagradili so tudi mladinsko skupino, to je bila skupina babyjev in superbabyjev SK Devin ter najštevilčnješo skupino, in sicer ekipo Dečkov in Naraščajnikov SK Devin.
4.Pomladni pohod je  uvedel novo sezono  Planinske sekcije SK Devin, ki je za letos že začrtala program. Omenimo pa mimogrede, da bo čez mesec dni   SK Devin zelo angažiran, saj bo v nedeljo 20.maja potekal 4.mednarodni enogastronomski zgodovinski in didaktični pohod Kohišče 2018, na katerega seveda vabijo vse ljubitelje narave in pohodov.

Repen (Trst) - pohodništvo; nagrajevanje

foto Lako