NABREŽĆINA – Kot vsako leto je tudi letos Lions Club Devin Nabrežina v ponedeljek 5.novembra v prostorih Bowling Cluba v Devinu priredil slavnostni večer »Zvezde kulture in športa«. Vsakoletna pobuda je dobrodošla, saj nagrajuje na svečani način vse uspešne športnike in kulturnike na pokrajinski, deželni, državni in mednarodni ravni.
Tako so se letos zvrstili številni nagrajenci, med katerimi gotovo velja predstavnike vseh slovenskih športnih in kulturnih društev.
Na prireditvi so sodelovali ugledni gostje, omenimo le nekatere: predsednica Lions Cluba Lidia Strain,  županja občine Devin Nabrežina Daniela Pallotta ter časni predsednik kluba in zdajšnji odbornik devinsko-nabrežinske občine Massimo Romita, pa še Adriano Kovačič, predsednik ZKB.
Med nagrajenci so bili številni  športniki, ki so včlanjeni v slovenska krajevna društva, pa tudi tisti, ki živijo na občinskem ozemlju in tekmujejo za druga društva.
Naj omenimo, da so bili nagrajeni štirje smučarji SK Devin, ki so se v pretekli sezoni odlikovali po izjemnih športnih dosežkih.
Maks Škerk, deželni prvak v slalomu, odlične uvrstite v slalomv Abetoneju, na Pokalu Loka v Kranjski gori ter Alpe Cimbra.
Erik Bordon kot deželni prvak v veleslalomu in uspešno sodelovanje na državni ravni (Alpe Cimbra in Ostržek),
Leto starejša smučarka Caterina Šinigoi  je bila deležna priznanja za  4 krat  dosežena prva mesta na deželnih tekmah, kot deželna prvakinja v slalomu in veleslalomu, ter 3. mesto na Pokalu Alpe Cimbra in 4. mesto v italijanski reprezentanci v paralelnem slalomu.
V isti kategoriji in njen sovrstnik Nikola Kerpan je bil kar štirikrat prvi na deželnih tekmah ter je deželni prvak v slalomu, zelo dobro se je odrezal tudi na državni ravni v okviru pokala alpe Cimbra.

 

Nabrežina Zvezde kulture in športa