TRST – V peek, 25, januarja 2019, je bilo na tržaškem sedežu rimske univerze Unicusano (novega sponzorja pokrajinske atletske federacije), nagrajevanje atletov za zaslužnost pretekle sezone.
Tehnični vodja pokrajinske zveze FIDAL in obenem voditelj večera Stefano Lubiana je poudaril, da že nekaj let v Trstu prirejajo trofeje petih krogov, oziroma tekmovanja v različnih mnogobojih, ki spodbujajo predvsem mlajše atlete, da se preizkušajo v različnih disciplinah in da torej ne prihaja do prezgodnjih specializacij!
Med tržaško elito je bilo tudi osem Borovih atletov.
V kategoriji dečkov in deklic sta se izkazala Aleš Šavron in Nina Pečar (oba letnik 2005), ki sta si prislužila skupno četrto, oziroma deseto mesto.
Med kadeti in kadetinjami so nagrajevali atlete po sklopih: tiste, ki so se posebno izkazali v tekih na kratke proge, na dolge proge, v skokih in v metih. Med borovci so bili nagrajeni: Tea Civardi (za skoke), Michela Sossi, Roj Locatelli in Giulio Theo Bonanno (vsi za mete), Matija Pučnik (za teke),
Peter Šavron pa si je prislužil posebno nagrado, saj je bil vključen v vse štiri sklope, ker je tekmoval v vseh disciplinah! Ob koncu so nagradili še atleta in atletinjo, ki sta v pretekli sezoni dosegli najboljši tehnični rezultat in spet je nagrada romala v Borove vrste, saj si jo je med kadeti prislužil Matija Pučnik.
Stefano Lubiana je ob koncu večera spomnil, da se v kratkem začenja tekmovalni zimski del sezone, s tekmovanji predvsem v Vidmu, ki razpolaga z edinim pokritim atletskim objektom v deželi!

Nagrajeni Borovi atleti s predsednikom pokrajinske atletske zveze Emilianom Edero
Nagrajeni Borovi atleti s predsednikom pokrajinske atletske zveze Emilianom Edero