SEŽANA  – V soboto se je v Sežani, v okviru Tekaškega pozdrava jeseni na Krasu, odvijala na tamkajšnjem stadionu četrta in zadnja preizkušnja, veljavna za letošnjo Trofejo “Racewalking Four Races”, ki je namenjena atletom vseh kategoriji dežele Furlanije Julijske krajine in Slovenije.
Tekmovanja se je udeležilo lepo število tekmovalcev od najmlajših pionirjev U8 do članov. Poleg italijanskih in slovenskih tekmovalcev, so bili prisotni še atleti iz Avstrije in Hrvaške.
Med člani je na 3000 m dolgi progi nastopil tudi organizator tekmovanja, Lonjerc Fabio Ruzzier, ki je startal seveda brez segrevanja, ker za to ni bilo časa. Kljub vsemu je z doseženim časom 16:56,4 zasedel dobro 3. mesto za 16 let mlajšim Neapeljčanom Saponarom (14:48,8) in 10 let mlajšim Hrvatom Haubrihom (16:48,1).
Med njegovimi varovanci so v raznih kategorijah zmagali na 1000 m Saša Milenovič (U12) ter na 3000 m Jaka Grabner (U16 moški), Karin Avsenek (U16 ženske) in Eva Čanadi (Mlajše mladinke, kjer je bila druga Kaja Rupar) ter Anže Tesovnik (Starejši mladinci).
Na končni lestvici Trofeje se je med člani Ruzzier dokopal do zelo dobrega drugega mesta za Saponarom, medtem ko so Saša Milenovič, Eva Čanadi (obe AK Koper) ter Karin Avsenek (AK Radovljica) zmagale v kategorijah pionirk U12, oziroma mlajših mladink in Pionirk U16, medtem ko je Kaja Rupar (AK Radovljica) med mlajšimi mladinkami pristala na drugem mestu.
Še eno zadoščenje si je naš hitrohodec Ruzzier privoščil prejšnje dni, ko je bilo v Zrečah zaključno nagrajevanje najboljših atletov Master Slovenije. Kot že vselej, odkar ima slovensko državljanstvo (od leta 2002), je bil tudi letos proglašen za najboljšega Masterja Slovenije na srednjih in dolgih progah med tekači in hitrohodci, medtem ko se je prvič doslej s tem naslovom okitila še hitrohodka Andreja Poklar (tudi AK Koper).
S tem se je tudi za hitrohodce končala letošnja sezona, z jutrijšnjim dnem pa se že pričenja nova…

1711Sesana-med-tekmo