DUDINCE (Slovaška) – V soboto, 23. marca je v slovaških Dudincah potekala 38. izvedba mednarodnega tekmovanja v hoji “Dudinska patdesjatka”. Tekmovanje, ki se ga je udeležilo 218 tekmovalcev iz 27 držav celega sveta, je obenem veljalo tudi za državno prvenstvo v hoji na 50 km za Slovaško, Češko, Poljsko, Madžarsko in Hrvaško. Glede na to, da so bili prisotni sodniki iz 4 različnih držav, so rezultati veljali tudi za izpolnitev norm tako za letošnje svetovno prvenstvo v Dohi kot za olimpijske igre, ki bodo naslednje leto v Tokiu.
Na startu raznih kategoriji je bila tudi šesterica slovenskih reprezentantov pod vodstvom Fabia Ruzzierja, ki je med masterji tudi sam nastopil na 5 km razdalji. V konkurenci 10 tekmovalcev iz Slovaške, Češke, Madžarske, Nizozemske in Avstrije je bil tudi najstarejši, a je kljub temu s končnim časom 29:17 zasedel absolutno 3. mesto. Pred njim sta bila le 22 let mlajši Slovak Zdeno Medera ter 11 let mlajši Slovak Boris Krestianko.
Med ostalimi Slovenci so se odlično odrezali  Anže Tesovnik, ki je bil 7. na 20 km v času novega državnega rekorda 1.46:32, Jaka Grabner (6. med mlajšimi mladinci na 10 km v času 53:26), Eva Čanadi (9. med starejšimi mladinkami) ter Karin Avsenek (10. med mlajšimi mladinkami na 5 km), medtem ko je morala Tamara Reicht zaradi bolečin v hrbtu žal odstopiti

Skupinska-Dudince