Naš hitrohodec Fabio Ruzzier

DUANAJ (Avstrija) –  V soboto, 16. februarja 2019, se je tudi za hitrohodce pričela nova sezona.
V veliki športni palači v dunajskem Praterju je bilo na sporedu avstrijsko veteransko prvenstvo indoor v hoji, v okviru katerega je bilo vključeno še mednarodno tekmovanje v hoji za vse kategorije. Tako moški kot ženske so tekmovali na enotni razdalji 3000m. Skupno je nastopilo 52 tekmovalcev iz 6 držav (Avstrije, Slovaške, Češke, Poljske, Madžarske in Slovenije).
Slovenske barve je branilo 6 tekmovalcev raznih kategoriji, vodil pa jih je naš hitrohodec Fabio Ruzzier, ki je tudi sam nastopil. Na svoji prvi letošnji tekmi je takoj posegel po zmagi v lastni kategoriji (drugouvrščeni Čeh Petr Adam je bil za skoro minuto počasnejši), obenem je s časom 16:50,9 za več kot minuto izboljšal lastni državni rekord v kategoriji M65, ki ga je s časom 17:54,87 dosegel lani na balkanskem prvenstvu v Beogradu.
Že naslednjo soboto ga čaka v Anconi italijansko veteransko prvenstvo indoor, kjer spada tudi med favorite za zmago, vendar pa bo nastopil zaradi svojega statusa “tujca” v Italiji le za klubsko lestvico.