DUNAJ (Avstrija) – Tudi letos so se naše košarkarske ekipe udeležile mednarodnega turnirja BASKETBALL WIEN 2017. To je že 26. zapored, kar pomeni, da je zaupanje v organizatorje vsesplošna.
Delegacija je krenila v ponedeljek,  10. aprila po kosilu in se vrnila v soboto, 15. aprila zvečer. Na Dunaju so bili naši košarkarji nameščeni v šolah, kjer je bil vsak razred malo “taborišče” evropske mladinske košarke.
Letošnja izvedba je bila polna zadoščenj (športnih in ne), saj so se skoraj vse naše ekipe prebile v drugo tekmovalno fazo. Igrale so proti ekipam iz cele stare celine in tako nabirali izkušnje ter izmenjavali košarkarsko znanje proti nasprotnikom, od katerih so se marsikaj naučili. Spoznali so tudi več kriterijev sojenja, saj so bili sodniki iz vsepovsod; vkvaliteta le-teh pa je bila na zelo visokem nivoju, da bi jim zavidala tudi Jadranova članska ekipa!
Med eno tekmo in drugo ni bilo dosti časa za turizem, saj je navada, da se hodijo ekipe med sabo gledat in navijat eden za drugega. Vsekakor lepa izkušnja in marsikateri igralec je že izrazil željo, da bi se tradicija nadaljevala tudi v bodoče.
Na koncu še zahvala vsem trenerjem-spremljevalcem, ki so se izkazali na celi črti, saj so večino časa prebili po dvoranah, podzemskih železnicah, tramvajih in imeli bolj malo časa za turizem.

Postave

Under 18 – Polet:  Furlan Lara, Danev Martina, Taučer Mara, Perčič Kristina, Orel Gaia, Daneu Nastja, Sosič Valentina. Trenerka: Gantar Martina.
Under 16 – Jadran: Bitežnik Jakob, Ciacchi Danijel, Zidarič Sasha, Terčon Erik, Vecchiet Emil, Jazbec Štefan, Sedmak Devan, Terčon David, Radetič Alan, Race Jaro, Milič Kristjan. Trener: Vremec Andrej.
Under 14 – Kontovel: Mezzavilla Lorenzo, Panjek Filip, Dimarcantonio Matej, Siega Fabjan, Vremec Luka, Gherlani Peter, Doljak Marko, Busan Oliver, Zuppin Jan. Trener: Busan Paolo.
Under 13 – Sokol: Lopreiato Francesco, Kralj Benjamin, Antoni Peter, Gruden Tadej, Zanoni Mika, Pahor Saša, Monet Ivan, Gerin Matija, Smotlak, Pro Jan. Trenerka: Di Lenardo Fanika.
Under 12 – Polet:  Vecchiet Niko, Race Aljaž, Panjek Matjaž, Semen Viktor, Starc Emil, Čebulec Erik, Zupello Nicholas, Tomsič Peter, Capilla Ruben, Mokor Loris, Kerschbaumer Franc, Škerk Mathias, Gergolet Dimitri, Glavina Jan, Ušaj Dejan. Trenerka: Jana Croselli.
Spremljevalka: Biber Kristina

foto Jana Croselli