Tudi ta konec tedna je bil nastop naših športnikov v drugih (italijanskih) sredinah kar živahen.

Hokej in line: Tergeste Martina Grusovina prvi po rednem delu

Tergeste, ki nastopa v italijanski B/C ligi in za katero igra tudi nekdanji Poletov hokejist Martin Grusovin, je sklenil regularni del prvenstva na 1. mestu. V zadnjem krogu je zaensljivo premagal ekipo Newts Asiago z 10:3. Grusovin ni dal noboenega gola. V prvi dodatni tekmi play-offa bo Tergeste igral  proti tretjeuvrščeni ekipi A skupine.

Gorsko kolesarstvo: Daniel Pozzecco v ospredju

Gorski kolesar Daniel Pozzecco, ki tekmuje za moštvo Eppinger Team,  je bil glavna osebnost konec tedna v Parku Kamenjak v Premanturi. Zmagal je tako v soboto  v kategoriji sport elite kot na daljši progi maratona (60 km) v nedeljo. V kategoriji master1  je Tomaž Čefuta (Eppinger Team) osvojil 9. mesto.

Košarka: Mura podira rekorde

Naš trener Andrea Mura, ki zelo uspešno vodi miljski Inerclub, je sklenil regularni del italijanske ženske B-lige na prvem mestu in se seveda uvrstil v play-off. V zadnjem krogu je Interclub premagal v Casarsi domačo peterko s 57:42 in s tem vknjižil že 24. zaporedno zmago. Murove varovanke bodo 6. maja n prvi tekmi končnice igrale proti ekipi iz Sana Lazzero di Savena.
Z zmago v zadnjem krogu je sklenila svojo sezono tudi Oma trenerja Matije Jogana, ki pa se ni uvrstila v končnico. V gosteh je premagala Mianos 60:55. Darma Milič je za Omo prispevala 15 točk.
V zdnjem krogu je bila prosta tržiška ekipa ABF, za katero igra Erika Bric. ABF si je zagotovil obstanek v ligi.

Šah: Elia Riccobon napredoval v A1-ligo

Naš šahist Elia Riccobon, ki nastopa za tržaški klub SST, je pripomogel, da je društvo iz A2 napredovalo v A1-ligo.V štirih krogih je Riccobon igral tri partije na 4. šahovnici ter dvakrat remiziral in enkrat izgubil.
Končni vrstni red: 1. SST 7 točk; 2. Scacchi Faenza 6; 3. DLF Udine 4; 4. Maniago 1 3; 5. Palma Sacacchi Blacks 1.
Za isto društvo, toda v B-ligi, nastopa tudi naša šahistka Lejla Juretič.

Daniele Pozzecco
Daniele Pozzecco
Andrea Mura
Andrea Mura
Martin Grusovin
Martin Grusovin
Darma Milič
Darma Milič
Matija Jogan
Matija Jogan