Več je naših športnic in športnikov, ki nastopajo v drugih (pretežno italijanskih) sredinah.

Košarka: po Muri tudi Futurosa v play-offu

V predzadnjem krogu italijanske ženske B-lige je v tržaškem derbiju Futurosa zanesljivo pemagala okrnjeno ekipo Ome z 79:56. Pri Futurosi (pomožni trener Robi Jakomin) je bila spet najboljša strelka Anna Turel (20) točk, Mara Taučer ni prispevala neobene točke. Pri Omi, ki jo vodi naš trener Matija Jogan in je igrala brez najboljše strelke Darme Milič, ki je poškodovan),  je Martina Gantar dosegla 2 točki. Futurosa se je s to zmago krog pred koncem zanesljivo uvrstila v končnico prvenstva, medtem ko si bo morala Oma prislužiti obstanek v play-outu.
V play-off se je že prej uvrstila tudi miljka ekipa Intercluba, ki jo trenira Andrea Mura in je v tem krogu v gosteh premagala Montecchio  s 47:42.
Vrstni red, krog pred koncem regualrnega dela: Sarcedo 46; Pordenone 38; Cestistica Riva in Mestre 34; Interclub Muggia in Junior S Marco 30; Montecchio Maggiore 22; Futurosa in Rhodigium 20; Treviso 18; Cussignacco in Oma 16; Giovani Lupe 12; SGT 10.
V italijanski ženski A2-liga je videmski Delsner, za katerega nastopa tudi Erika Bric, doma premagal Fanolo San Martino s 60:47. Erika ni prispevala nobene točke.

Odbojka: Jernej Terpin in Matej Černic slabo začela, Umek 14 točk

Na prvi četrtfinalni tekmi play-offa A2-lige je Mondovi, za katerega igra Jernej Terpin, izgubil doma proti ekipi zi Cantuja z 1:3. Terpin je igral dva seta in je dosegel 4 točke. Druga tekma bo v sredo v Cantuju in Mondovì mora absolutno zmagati, če si hoče izboriti tretje srečanje, saj se v polfinale uvrsti ekipa, ki dvakrat zmaga.
V končnici za obstanek v A2- ligi v beli skupini je Alessano, za katerega igrata Sandi Persoglia in David Umek, izgubil proti ekipi Gioia del Colle z 2:3. Sandi je dosegel 5 točk, David Umek pa zanj v tej sezoni rekordnih 14 točk.
Nič bolje ni šlo Mateju Černicu na prvem srečanju play-outa za obstanek v A2-ligi. Njegov Taviano je izgubil proti Potenzi Piceni z 0:3.

Andrea Mura
Andrea Mura
Martina Gantar
Martina Gantar
David Umek
David Umek
Robi Jakomin
Robi Jakomin
Matija Jogan
Matija Jogan
Jernej Terpin
Jernej Terpin
Darma Milič (št. 5) in Anna Turel (št.22)
Darma Milič (št. 5) in Anna Turel (št.22)
Erika Bric
Erika Bric
Matej Černic
Matej Černic
Sandi Pensoglia
Sandi Pensoglia