Tudi v tej športni sezoni 2018/19 igra več naših športnic in športnikov v drugih sredinah. Še posebno številčni so odbojkarji in košarkarice.

Košarka: Anna Turel in Jogan uspešna, Mura praznih rok

V 9. krogu italijanske ženske B-lige sta bila tokrat uspešni tržaški ekipi Oma in Futurose, miljski Inrteclub, ki ga trenira Andrea Mura, pa je proti vodilnemu Sarcedu ostal praznih rok (44:47).
Oma, ki jo vodi naš trener Matija Jogan, je dosegla drugo prvenstveno zmago in v gosteh premagala Montecchio Maggiore s 47:45. Darma Milič je bila s 16 točkami spet najboljša strelka, medtrem ko je Martna Gantar prispevala 4 točke.
Futurosa je doma premagala Junior Basket kar z 72:52; Anna Turel je dosegla 13 točk.
Vrstni red po 9. krogu: Sarcedo 18; Rivana 14; Pordenone, Mestrina 12; San Marco 10; Futurosa, Interlcub, Montecchio Maggiore, Teviso, Lupe S. Martina 8; Rhodigium, Cussignacco 6; Oma Trieste 2004, SGT 4.
V ženski A2-ligi je videmski Delser, za katerega igra Erika Bric (tokrat brez točk), izgubil doma proti Castelnuovu z 58:63. Po 11. krogu je videmska ekipa z 10 točkami na 6. mestu.

Odbojka:  Jernej Terpin še nepremagan

V italijanski A2-ligi so igrali 9. krog. V beli skupini je Mondovì, s katerim igra Jernej Terpin, doma premagal Potenzo s 3:0 in je s tekmo manj drugi na lestvici brez poraza. Jernej je  dosegel 6 točk.
Alessano, pri katerem igrata tudi Sandi Persoglia in David Umek, je bil v tem krogu prost.
V modri skupini je Taviano, s katerim nastopa Matej Černic, spet izgubil, tokrat proti ekipi Gioia del Colle z 2:3, in je s 7 točkami predzadnji na lestvici. Matej je prispeval 10 točk.

Smučanje: Katrin Don, po sobotni zmagi trije odstopi

Nekdanja smučarka in članica SK Brdina Katrin Don, ki od novembra je uradno registrirana za ljubljanski klub SD Novinar, je po sobotni zmagi v slalomu (1. decembra 2018) na prelazu Kreuzbergu, v nedeljo odstopila.
Ni končala slaloma tudi v ponedeljek, 3. in v torek, 4. decembra 2018 na slalomih v Sextnu pri Bocnu. V ponedeljek je odstopila v prvi, v torek pa v drugi vožnji.

Andrea Mura
Andrea Mura
Anna Turel
Anna Turel
Jernej Terpin
Jernej Terpin
Matej Černic
Matej Černic
Martin Grusovin
Martin Grusovin
Matija Jogan
Matija Jogan
Darma Milič
Darma Milič
David Umek
David Umek
Katerina Pučnik
Katerina Pučnik
Thomas Breganti
Thomas Breganti
Martina Gantar
Martina Gantar
Erika Bric
Erika Bric
Sandi Pensoglia
Sandi Pensoglia
Matija Batich
Matija Batich