Gimnastika: Lejla Cunja ekipno tretja

V soboto, 9. marca 2019, se je druga ekipa društva CarsoMuggia2000, kjer nastopa tudi  Lejla Cunja, uvrstila na tretje mesto v ekipnem tekmovanju deželne kategorije Silver LC v ženski gimnastiki za prvo ekipo istega društva ter prvo ekipo gostiteljic Artistica 81 iz Trsta.
Na sliki je Lejla druga z desne, na tretji stopnički.

Košarka: uspešen le Andrea Mura, Anna Turel 23 točk

21. krog ženske italijanske B-lige ni bil prav nič ugoden za ekipe, kjer nastopajo naši predstavniki. Zmage se je veselil le trener miljskega Intercluba Andrea Mura, ki je po podaljšku v gosteh premagal ekipo Giovani Lupe S. Martino z 71:66.
Oma trenerja Matije Jogana je visoko izgubila v gosteh proti Rhodigiumu (39:62). Za Omo je Darma Milič prispevala 10 točk.
Kljub odlični igri Anne Turel (23 točk) je praznik rok ostala tudi Futurosa. Ekipa pomožneg atrenerja Robija Jakomina je doma izgubila proti drugouvrščenemu Pordenonu z 61:71. Mara Taučer ni dala nobene točke.
Vrstni reed po 21. krogu: Sarcedo 38; Pofdenone 34; Rivana 30; Mestrina 28; Inteclub Muggia in San Marco 24; Montecchio Maggiore 20; Futurosa 18; Treviso in Rhodigium 16; Oma 14; Lupe S. Martino in Cussignacco 12; SGT 8.
V italjanski ženski A2-ligi je videmski Delser, ki je 6. na lestvici, izgubil v gosteh proti ekipi Carosello Carugate (10. na lestvici) s 54:59. Za Delser je naša igralka Erika Bric prispevala 2 točki.

Odbojka: Jernej Terpin z najboljšim izhodiščem

Tri kroge pred koncem regularnega dela italijanske A2-lige si je Mondovì, za katerega igra Jernej Terpin, že matematično zagotovil prvo mesto na lestvici v beli skupini. V tem krogu je ekipa iz Piemonta premagala Romo s 3:1. Terpin je dosegel 13 točk. Pred končnico si je tako Terpinova ekipa zagotovila najboljše izhodišče.  V tej skupini je Alessano izgubil proti Potenzi Piceni z 1:3. Za Mondovì je Sandi Persoglia dosegel 8 točk, David Umek pa ni stopil na igrišče.
V modri skupini je Taviano Mateja Černica izgubil v gosteh proti ekipi Grottazzolina z 0:3. Černic je dal 7 točk.

Andrea Mura
Andrea Mura
Matej Černic
Matej Černic
Druga ekipa Artistice 81 na tretjem mestu, Lejla Cunja druga z desne
Druga ekipa Artistice 81 na tretjem mestu, Lejla Cunja druga z desne
Anna Turel
Anna Turel
Matija Jogan
Matija Jogan
Jernej Terpin
Jernej Terpin
Darma Milič
Darma Milič
David Umek
David Umek
Erika Bric
Erika Bric
Sandi Pensoglia
Sandi Pensoglia