Kako so se ta vikend obnesli naši športniki v drugih sredinah?

Hokej in line: Martin Grusovin dal dva gola

Tržaška ekipa Tergeste, ki nastopa v italijanski B/C-lig in za katero igra tudi nekdanji Poletov hokejist Martin Grusovin, je v 12. krogu poskrbela za lep podvig in v gosteh premagala vodilni  Treviso s 7:5.  Martin je prispeval dva zadetka. S to zmago se je Tergeste povzpel na drugo msto lestvice.

Košarka: Mura podaljšal serijo na 21 zmag

V italijanski ženski košarkarski B-ligi je miljski Interclub, ki ga vodi naš trener Andrea Mura, nadigral zadnjeuvrščeni Mirano (81:31) in utrdil 1. mesto na lestvici. Za našega trenerja je to že 21. zaporedna prvenstvena zmaga.
Uspešna je bila tudi tržaška EMT Oma, ki jo vodi naš trener Matija Jogan. Z veliko težavo pa je premagala Cadelfo Padova z 58:53. Darma Milič je bila pri Omi spet najboljša strelka (16 točk).
Slabše se je odrezal tržiški  ABF, ki je doma izgubil proti Sarcedu s 35:76. Naša igralka Erika Bric je za tržiško ekipo prispevala 4 točke.
Na lestvici vodi miljski Interclub (46 točk) z dvema točkama prednosti pred Bolzanom. Peta je Oma z 32, dvanajsti pa ABF Monfalcone s 14 točkami.

Odbojka: Maniajeva Piacenza praznih rok

Konec tedna so igrali prvi krog četrtfinala italijanske odbojkarske superlige. Piacenza, s katero igra tudi naš odbojkar Loris Manià, je bila v gosteh proti Civitanovi brez moči. Izgubila je gladko z 0:3 (21:25, 20:25, 14:25). Loris je kot libero igral vse tri sete.
Ostali četrtfinalni izidi 1. kroga: Perugia – Ravenna 3:1; Trentino -Verona 3:2; Modena – Milano 3:2.

Martin Grusovin
Martin Grusovin
Loris Manià
Loris Manià
Erika Bric
Erika Bric
Andrea Mura
Andrea Mura
Matija Jogan
Matija Jogan
Darma Milič
Darma Milič