Atletika: Marco Ghergolet srebrn v štafeti

Na atletskem dvoranskem prvenstvu zanarašačjnike je Marco Ghergolet, ki tekmuje za društvo Trieste Atletica, osvojil srebro v štafeti 4x1krog. V štafeti z Ghergoletom so bili še Francesco Bertok, eonardo Moghnie in Enrico Sancin.

Hokej in line: Tergeste Martina Grusovina zmagal v Rimu

V uvodnem krogu drugega dela italijanske B-lige v hokeju in line je Tergeste, za katerega igra nekdanji Poletov hokejist Martin Grusovin, zmabgasl v Rimuprot ekipi Mammuth s 10:3. Tržačani so tako nanajboljši način začeli naskok na italijansko A-ligo.

Košarka: uspešni Erika Bric, Andrea Mura in Matija Batich

Naši predstavniki se v raznih italijanskih ekipaj ta konec tedna niso preveč izkazali, dosegli so le dve zmagi.
V  ženski A-2 ligi je osmo zaporedno zmago dosegel videmski Delser, ki je v Bocnu slavil z 61:45. Erika Bric je igrala le šest minut, ni dala pa nobene točke.
V ženski B-ligi se je veselil zmage le trener Andrea Mura, ki je s svojo ekipo Intercluba zmagal v gosteh proti Junior San Marco  z 72:43.
Praznih rok je ostala tržaška Futurosa (pomožni trener Robi Jakomin), ki je doma izgubila proti Montecchiu s 46:59. Anna Turel je tokrat prispevala le 5 točk, Mara Taučer pa ni stopila na igrišče.
Soliden odpor je v Pordenonu nudila Oma trenerja Matije Jogana, naposled pa je morala priznati premoč domače ekipe in izgubila s 57:66. Darma Milič je bila spet najboljša strelka (15 točk), Martina Gantar pa jih je prispavala 6.
Vrstni red (po 17. krogu): Sarcedo 32; Cestistica Riva 28; Pordenone 26; Mestre 22; Junior San Marco, Interlcu 18; Futurosa, Montecchio 16; Rhodigium, Treviso 12; Oma, Giovani Lupe 10; Cussignacco, SGT 8.
V C-ligi gold, v katreri igra tudi Jadran, je Corno di Rosazzo Matije Baticha premagal The Team z 82:71. Batich je v 21 minutah dal 9 točk (2:2, 2:2, 1:4).

Andrea Mura
Andrea Mura
Anna Turel
Anna Turel
Jernej Terpin
Jernej Terpin
Matej Černic
Matej Černic
Martin Grusovin
Martin Grusovin
Daniel Pozzecco
Daniel Pozzecco
Matija Jogan
Matija Jogan
Darma Milič
Darma Milič
David Umek
David Umek
Katerina Pučnik
Katerina Pučnik
Thomas Breganti
Thomas Breganti
Martina Gantar
Martina Gantar
Erika Bric
Erika Bric
Sandi Pensoglia
Sandi Pensoglia
Matija Batich
Matija Batich
Damjan Gulli
Damjan Gulli