Tudi v tej športni sezoni 2018/19 igra več naših športnic in športnikov v drugih sredinah. Še posebno številčni so odbojkarji in košarkarice.

Košarka: tokrat uspešen le Andrea Mura

Od naših številnih predstavnikov v ženski italijanski B-ligi se je tokrat veselil zmage le trener Intercluba Andrea Mura, ki je v gosteh preamgal Rovigo s 70:60.
Tesen poraz je doživela tržaška Oma trenerja Matije Jogana, ki je v Cussignaccu izgubila s 54:57. Martina Gantar je dosegla 9 točk, Darma Milič pa 6.
Praznih rok je ostala tudi tržaška Futurosa, za katero je Anna Turel prispevala 4 točke. Futurosa, ki igra domače tekme na Stadionu 1. maja v Trstu, je tokrat izgubila proti Mestrini s 56:62.
Vrstni red B-lige: Sarcedo 10; Pordenone, San Marco 8; Futurosa, Interclub, Mestre, Rivana 6; Mntecchio, Giovani Lupe, Cussignacco 4;  Oma, Rhodigium, Treviso, Omnia SGT 2.
V 6. krogu A2-lige je videmski Delser, pri katerem  igra naša košarkarica Erika Bric, izgubil proti ekipi Alpo Villafranca z 42:63. Erika je igrala pet minut in ni dala točke.

Nogomet: David Colja presedel na tribuni

Na nedeljski tekmi elitne lige v Gorici med Pro Gorizio in Krasom, ki se je končala z zmago goriškga moštva z 2:0, si je naš nogometaš David Colja, ki nastopa za Pro Gorizio, ogledal srečanje s tribune.

Odbojka: Jernej Terpin boljši od Persoglie in Umka

V italijanski A-2 ligi je bil v beli skupini ta konec tedna “derbi” naših odbojkarjev, v katerem je Mondovì Jerneja Terpina s 3:1 premagal Alessano, za katerega nastopata Sandi Persoglia in David Umek. Terpin je dosegel 4, Persoglia pa 2 točki, Umek je tekmo presedel na klopi.
V modri skupini je Taviano Mateja Černica (dosegel je 18 točk) izgubil prot Cuneu z 2:3.

Andrea Mura
Andrea Mura
Darma Milič
Darma Milič
David Colja
David Colja
Sandi Pensoglia
Sandi Pensoglia
Matija Jogan
Matija Jogan
Martina Gantar
Martina Gantar
Jernej Terpin
Jernej Terpin
Matej Černic
Matej Černic
Anna Turel
Anna Turel
Erika Bric
Erika Bric
David Umek
David Umek
Katerina Pučnik
Katerina Pučnik