MISANO ADRIATICO (Forlì) – Na četrti dirki za National Trophy 600 je na dirkališču v Misanu nastopil tudi proseški motociklist in ambasador slovenskega športa v Italiji Mitja Emili, ki na motorju kawasaki dirka za ekipo Tecnobike. Emili je na sobotnih kvalifikacijah na prvi  preizkušnji doseel 18. čas, na drugi pa osmo, tako da je na nedeljski dirki  z 10. mesta.
Prvo mesto na kvalifikacijah je osvojil Stefano Casalotti pred francoskim voznikom Xavierjem Navandom (oba yamaha), tretji je bil Michele Magnoni na kawasakiju.
Na nedeljski dirki Emili ni imel sreče. V želji, da čim prej nadoknadi zamujeno iz kvalifikacij, se je prebil celo do 5. mesta, na zdrknil na sedmo, da bi nato zaradi padca odstopil v 6. krogu. Zmagal je Casalotti, ki je še utrdil 1. mesto na skupni lestvici in ima sedaj po štirih tekmah 75 točk. Drugi je Michael Coletti (60 točk), tretji pa Gennaro Antonio romano (53). Emili je 12. z 21 točkami, tako da se je njegova želja, da bi ob koncu stopil na stopničke s padcem v Misanu pvosem razblinia.
Do konca prvenstva manjkajo le še tri preizkušnje: 23. septembra v Mugellu, 6. in 7. oktobra pa v Vallelungi.

-> kvalifikacije: več v italijanščini

-> tekma: več v italijanščini

-> tekma: rezultati

-> vrstni red po 4 dirkah