V amaterskih nogometnih prvenstvih sta v ospredju nedeljskih izidov 13. kroga gotovo neodločena izida Juventine in Krasa v gosteh, kar je to prvič v letošnji sezoni.
Juventina je po treh zmagah (Tricesimo, Manzanese,Gemonese) in treh porazih (Kras, Lignano, Ronchi) proti ekipi Edmondo Brian prvič prišla do delitve točk v gosteh.
Kras je pa po šestih zaporednih porazih v gosteh (Lumignacco, Fontanafredda, Torviscosa, S. Luigi, Pro Gorizia, Cordenons, 4 danih, 14 prejetih golov) kočno osvojil prvo točko v Flaibanu.
Prav glede teh dveh tekem velja omeniti sodnika, ki sta bila dodeljena za ti tekmi.
V Precenicco, kjer je Juventina igrala proti E. Brianu, je prišel sodnik Marra Alessio iz Mantove, to je približno 280 km oddaljenega kraja.
Še več poti pa je prevozil sodnik D’ Ambrosio Vicenzo iz Collegna, to je mestece, ki ima okrog 50.000 prebivalcev pri Torinu, kar pomeni 520 km od Flaibana, kraj v videmski pokrajini, kjer je igral Kras. Nato je sodnika čakala še 520 km pot do doma.
To je pač usoda 140 medeželnih sodnikov (Arbitri Interegionali), ki vsako nedeljo krožijo po raznih igriščih na važnejših tekmah elitne in promocijske lige od Sicilije vse do FJK. Za te sodnike je odgovoren bivši sodnik italijanske A lige Andrea Gervasoni iz Mantove. Med 140 vpisani sodniki raznih dežel so iz naše le trije in sicer dva iz Vidma in eden iz Pordenona.
Tudi na seznamu sodnikov za tekme  D-lige  (skupno jih je 191) je iz naše dežele le en sam, in sicer Djurdjevic Aleksandar iz Trsta.