GROPADA – V prostorih dvorane SKD Skala v Gropadi je v sredo, 19. aprila 2017, potekal 15. redni volilni občni zbor.
Najprej so izvolili predsetsvo občnega zbora, ki so ga sestavljale: Nikol Krizmancic za preddsednico, Jasna Kneipp za tajnico in Nastja Milič za zapisničarko. Sledilo je predsedniško poročilo Nikol Krizmancic (ki ga objavljamo v celoti). Pozdrav v imenu ZSŠDI je prinesla Petra Krizmancic (tudi njen poseg objavljamo v celoti).Pregled delovanja so podali trenerji posameznih skupin društva.
Sledilo je poročilo blagajnika, obračun za leto 2016 in predračun za leto 2017, ki ga je namesto blagajničarja Ryana Starca prebrala Nikol Krizmancic.
Izvolili so nato izvršni odbor društva za bienij 2107-2019. Kandidatno listo so prisotni soglasno sprejeli.
Nov odbor pa je nalsednji: Stephanie Furlan, Jasna Kneipp, Nikol Krizmancic, Petra Krizmancic, Nastja Milič, Drago Puric, Liliana Vrabec, Kristina Žerjal.

Pred zaključkom so nagradili zmagovalca  prvega EX TEMPORE na temo JAZ IN CHEERLEADING. Vse člane (od otroške do članske skupine) so pozvali, naj v katerikoli obliki prikažejo, kaj pomeni zanje cheerleading. Izdelke: risbe in ročna dela so oddali prejšnji teden, odborniki (razen trenerjev) pa so izbrali med 21 izdelki najboljšega. Treba je poudariti , da je bila izbira izredno težka, vsi izdelki so bili zelo lepi, tako da so se odborniki odločili, da bodo z vsemi temi umetninami pripravili razstavo. Tokrat jih lahko že občudujete, izobesili jih  bodo tudi na društveni tekmi in na zaključni prireditvi. Priložnostna darila je pripravila Nikol Krizmancic. Zmagovalec pa je imel dodatno darilo: izdelek bodo objavili na facebook strani Cheerdance Milleniuma.

Najprej  so nagradili 4 najboljše izdelke:
na 4. mestu sta celo 2 izdelka: Mija Poljška in Alessia Felician;
3. mesto si zasluži izdelek Petre Štrajn;
srebrno kolajno dobi: Gaja Rebula;
priznanje za najlepši izdelek dobi: Lana Andolšek.

Gropada (Trst) - Cheerdance Millenium

Predsedniško poročilo – Nikol Krizmancic

Spoštovane članice, dragi člani, tekmovalci, starši, trenerji, predstavniki ustanov, vseh vas prav lepo pozdravljam!
Z današnjim dnem se izteka moj prvi mandat v vlogi predsednice AŠD CDM, društva, ki mi je kot brat, saj predstavlja mojo ožjo in širšo družino. In kot pri vsaki družini, se tudi v naši izmenjujejo vzponi in padci. Oboji so dobrodošli, saj eni krepijo samopodobo, drugi pa odpirajo nova vprašanja in možnosti za rast. Zato sprejemam vsako preizkušnjo in prav vseh si želim v svojem poročilu dotakniti.
Najprej bi omenila »padec« v zvezi s poletnim centrom »Plesalček«, ki smo ga prvič v zgodovini društva preklicali zaradi nezadostnega števila otrok. Poletni plesni teden je od nekdaj predstavljal nek uvod v sezono, možnost, da se novi člani približajo društvu, da stkejo vezi s starejšimi člani, da se trenerji »ogrejejo« za novo sezono… Dejstvo, da Plesalčka ni bilo, je seveda odprlo nova vprašanja, na katera upam, da se bo nov odbor odzval tako, da bomo imeli septembra spet glasno in živahno telovadnico.
Naslednja nelagodna točka, ki bi jo želela izpostaviti, je osip v mladinskih vrstah, saj letos – prav tako prvič v zgodovini društva – nimamo mladinske ekipe. Če spremenimo svoj zorni kot, pa lahko gledamo na ta padec kot na zalet za nov vzpon. Z veseljem sem jeseni spremljala kako smo bivše cheerleaderke – vključno z mano – segle po starih supergah in skupaj z mlajšimi oživele člansko ekipo, ki je mirovala celih 5 let.
Tako, kljub začetnim spodrsljajem, se je tudi letos društvu približalo lepo število članov – 20 predšolskih otrok, 20 osnovnošolk, 8 srednješolk, 5 višješolk in 20 odraslih članov; ki vadijo v večnamenski telovadnici OŠ Bevk na Opčinah v izključno slovensko govoreči okolici.
Leto 2016 se je zaključilo z dvema pomembnima vzponoma – enega za društvo, enega za cheerleading nasploh.
Decembra je ponovno oživelo priljubljeno tekmovanje Millenium Cup, ki je v telovadnico pri Briščkih privabilo 60 tekmovalcev iz Italije in Slovenije. Lepo bi bilo, da bi naša tekma postala stalnica v športnih koledarjih sosednjih društev, ki kot mi, gojijo cheerleading, o tem pa bo odločal novi odbor.
Najodmevnejša predbožična novica pa je prišla od/iz mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je sprejel cheerleading med olimpijske športe in mu dodelil status začasne olimpijske panoge za obdobje dveh let. Kdo ve, morda se v naših vrstah rojeva ali bo rodila tudi kaka bodoča olimpijska zvezda…
V letošnji športni sezoni je padla še ena pomembna odločitev. Po dolgem premisleku smo se odločili, da se približamo eni izmed delujočih italijanskih federacij cheerleadinga – FISAC. Marca smo tako odšli v Jesolo na prvo etapo italijanskega prvenstva in želi kar velik uspeh. Druga preizkušnja nas čaka v začetku maja.
Ker se letos izteka dolgoletni projekt »Zajčki«, to pomeni, da bo kar 75% ekipe naslednje leto prestopilo v višjo starostno kategorijo, si vsi v društvu želimo, da bi naši otroci še enkrat stopili na najvišjo stopničko in potrdili trenutni naslov državnih prvakov. Tak zaključek bi bil seveda najlepši. Vsekakor smo na njih že sedaj zelo ponosni. In ne samo na njih – tudi na njihove trenerje in starše.
O tekmi in o delovanju društva je bilo govora tudi na televizijski oddaji Športel, v ponedeljek 20.3.2017. Na povabilo voditelja Igorja Malalana so se odzvale podpredsednica Nastja Milič ter naši dve uspešni tekmovalki Alessia Felician in Lana Andolšek. Oddajo si lahko ogledate na spletni strani RTV SLOVENIJA.
Ker si prizadevamo za ažurnost odbornikov in usposabljanje bodočega kadra, sem se osebno udeležila enodnevnega seminarja za starejše odbornike v priredbi ZSŠDI, kjer je bilo govora o fiskali, uporabni slovenščini in športnemu diagnosticiranju.
Sedemčlanska zasedba pa je odpotovala na dvodnevni seminar na Otočec, kjer so mlade sile poslušale o sodobni komunikaciji na socialnih omrežij, javnem nastopanju, uporabi slovenščine, in telovadbi v predšolskem obdobju.
Kot sem omenila na začetku svojega poročila, se padcev ne bojimo tudi po zaslugi čudovitega trenerskega kadra, ki ga vsako leto skrbno zberemo, ker se dobro zavedamo vpliva vodje na skupino in vseh odgovornosti, ki od tega izhajajo. Ne bom rekla, da jih pohvalim, ker se trudijo, saj me ta beseda spominja na nekaj zahtevnega – rekla bom, da občudujem njihovo vztrajnost, skromnost, delavnost, trmo in predanost, ki jih spremljajo na vsakem treningu in zaradi katerih naši otroci veliko odnesejo. Več o delovanju vsake skupine bomo spoznali iz njihovih poročil.
Osebno in v imenu društva se še zahvalim raznim upravam kot so: Dežela FJK, Občina Trst, Zadružna kraška banka ter ZSŠDI za podporo pri rednem delovanju.

Pozdrav odbornice ZSŠDI – Petra Krizmancic

Spoštovano predsedstvo, dragi športniki in člani!
Prinašam vam pozdrav v imenu Združenja slovenskih športnih društev v Italiji z občutenimi čestitkami za opravljeno delo v letošnji sezoni, predvsem z najmlajšimi, ekipo Zajčkov. Vaše in moje društvo je dinamično športno društvo, ki se promovira navzven v najrazličnejših odtenkih, na lokalni, državni in čezmejni ravni. Rezultati, ki jih žanjete so meni in nam v ponos, kajti dobro poznam razmere, v materi se ti ustvarjajo in udejanjajo. Veliko je pri nas svežine,
sprejemanja novih izzivov, prilagajanja v športu cheerleadinga za čimboljše rezultate, bodisi v Italiji kot v matični domovini. Ob novih projektih in izzivih vam Združenje zagotovo stoji ob strani.
Volilni občni zbor je pomemben trenutek za vsako društvo, priložnost srečanja stebrov društva znovimi energijami, dinamikami, svežinami, trenutek srečanja med člani, trenutek soočanja nad tem, kar je v mandatu zavrtela ura časa, trenutek novih pobud, idej, želja. Zato novemu odboru, ki bo izšel iz nocojšnjega občnega zbora želim še številne podvige v športnem duhu.