PADRIČE (Trst) – V okviru praznovanj 50-letnice ustanovitve in vaškega športnega praznika je AŠZ Gaja v sodelovanju z ZSŠDI v športnem centru na Padričah organizirala tri turnirje: v balinanju, v malem nogometu 7×7 in v pikadu.

Balinanje

Turnir v balinanju je potekal v soboto, 7. julija 2018. V jutranjih urah so bili na vrsti veterani, popoldne pa turnir v dvojicah za vsakogar.
Na jutranjem turnirju je nastopilo šest ekip. Zmagalo je moštvo Gaje 2 v postavi Dario Calzi, Marino Leghissa in Stojan Žagar. Vse ostale ekipe so se uvrstile ex-aequo na 2. mesto, in sicer: Gaja 1, Lipa Vrhpolje, Lokev, Sežana in Zarja.
Na turnirju “za vsakogar” je nastopilo četvero dvojic.

Mali nogomet

V četrtek, 5. julija 2018 se je začel turnir v malem nogometu 7×7, na katerem nastopa šest ekip, ki so razdeljene v dve skupini. Turnir se je končal v petek, 13. julija s finalnima tekmama za 3. in 1. mesto ter z nagrajevanjem ekip in posameznikov. V velikem finalu je Radio Erma premagal ekipo Tstegomma, na 3. mesto se je uvsrtil Wslače, ki je v malem finjalu visoko odpravil moštvo Jure Stabia.

SKUPINA A: Testedegomma, Bar Guštin, Jure Stabia.
SKUPINA B: Wslače, Radio Erma, Atletico al Bar.

Izidi in spored

1. krog; četrtek, 5. julija 2018
Testedegomma – Bar Guštin 8:2
Wslače – Atletico al Bar 2:6

2. krog, sobota, 7. julija 2018
Bar Guštin – Jure Stabia 4:3
20.30 Wslače  – Radio Erma 3:4

3. krog, ponedeljek, 9. julija 2018
Testedegomma – Jure Stabia 4:2
Radio Erma – Atletico al Bar 9:4

Četrtfinale; torek, 10. julija 2018
Bar Guštin – Wslače 4:6
Atletico Bar – Jure Stabia 2:7

Polfinale; četrtek, 12. julija 2018
Testedegomma – Jure Stabia 2:1
Radio Erma – Wslače 6:3

Finale; petek, 13. julija 2018
za 3. mesto: Jure Stabia – Wslače 6:9
za 1. mesto: Testedegomma – Radio Erma 4:5
Vrstni red: 1. Radi Erma; 2. Testedegomma; 3. Wslače; 4. Jure Stabia; 5. exaequo: Atletico Bar in Bar Guštin.
Nagrajevanje

Pikado

Turnir v pikadu je potekal v nedeljo, 8. julija 2018. in na katerem je nastopilo  16 tekmmovalcev. Turnir je organiziralo opensko društvo Police Shooting Team in strokovni štab igralcev, ki so bili pobudniki prvega Kraškega prvenstva v pikadu, ki se je končaol 22. aprila letos. Tekmovanje je potekalo na baliniščih AŠZ Gaja.
Po kvalifikacijskih tekmah, ki so bile na dobri kakovostni ravni, je bil na sporedu četrtfinale. V finalnih bojih je 3. mesto osvojil Sandi Slavez (Triple sec iz Gropade). Na drugo mesto se je uvrstila nekdanja italijanska prvakinja Sara Pozzari, ki je v velikem finalu morala priznati premoč Massima Sulcica (Police shooting), ki je tako slavil zmago na tem turnirju.
Za vse informacije opicinapolice@libero.it

Padriče (Trst) - balinanje, nogomet in pikado

foto Lako