ŠKOFJA LOKA (Slovenija) – Na 44. mednarodnem Pokalu Loka je na podlagi letošnjih rezultatov nastopila tudi Caterina Sinigoi (Sk Devin). Tekem se je udeležilo skoraj 200 tekmovalcev iz 31 držav s celega sveta.
Prvi dan je bil na sporedu veleslalom. Caterina je smučala zelo dobro, a je žal odstopila tik pred ciljem na že ravninskem delu. Do tam je bil zaostanek za zmagovalko iz Latvije minimalen (manj kot pol sekunde). Glede na to, da je Latvika zmagala z veliko prednostjo, se je obetala srebrna medalja.
Ista tekmovalka je v nedeljo slavila tudi v slalomu. Caterina je kljub eni večji napaki v drugem teku osvojila odlično 5. mesto. Za bronasto medaljo je zaostala le 80 stotink sekunde. Vsekakor so bili nastopi vzpodbudni za nadaljevanje sezone.
Trenutno je Caterina že na poti v Švico, kjer bodo od 12. do 14. februarja 2019 na sporedu tekme OPA CUP U16, katerih se udeležijo najboljši tekmovalci iz cele Evrope. Caterina bo ena izmed 10 tekmovalk, ki bo zastopala italijansko reprezentanco. Izbrana pa je bila tudi za nastop na ekipni tekmi v paralelnem slalomu.

Pokal Loka