Bazovica (Trst) - organizira Melanie Klein

BAZOVICA (Trst) – Da je Poletni center Pikapolonica eden izmed naših najbolj obiskanih poletnih kampov, smo se lahko prepričali tudi na letošnji izvedbi, saj se ga je samo ta teden (od 30. julija do 3. avgusta 2018) udeležilo 110 otrok od 3. do 11. leta starosti. Poletni center, ki se je v Športnem centru v Bazovici začel 2. julija in se bo končal 7. septembra 2018, prireja Študijski center Malanie Klein v sodelovanju z AŠD Zarja, ZSŠDI, Slovenske prosvete in Republike Slovenije Urad vlade za Slovence v zamjestvu in po svetu.
Dnevni spored je kar pester in za vsak teden (teh je devet) raznolik. Sprejem otrok je oo 7.30 odhod pa ob 17. uri. Program pa vsebuje telovadbo, socializacijske in skupinske igre, ustvarjalne delavnice, animirane pravljice, proste igre, kopanje v malih gumijastih bazenih in še vrsto drugih iger. Za otroke je seveda poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo. Na razpolago je kuhinja in kuharica, ki je vedno prisotna.
Koordinatorji centra so: David Cettolo, Francesca Simoni in Luka Udovič; vzgojitelji: Erika Ballarin, Martina Bearzi, Keti Bernobic, Erik Bucci, Giorgia Cucciardi, Enrico Figlia, Angela Fulizio, Irina Kneipp, Lorena Lanzolla, Dino Perco, Nika Pregarc, Stefano Rongione, Alex Sovic, Lara Stulle, Janika in Tadjan Škerl, Ingrid Vascotto; pomočnica: Lucia Žagar.