ŠTANDREŽ, SOVODNJE (Gorica) – V Štandrežu je bila v petek, 7. septembra 2018, na nogometnem igrišču  predstavitev članske ekipe Juventine, ki bo v sezoni 2018/19 nastopila v elitni ligi in se bo že v prvem krogu v nedeljo pomerila v derbiju s Krasom.
Uvodoma je prisotne pozdravil predsednik Juventine Marco Kerpan. Spregovorili so še: predsednik deželnega odbora CONI Giorgio Brandolin, občinski odobrnik Roberto Sartori, goriški prdsednik SKGZ in občinski svetnik David Peterin, občinska svetnica Nicol Turri, pokrajinski delegat FIGC Antonio Quarta, organizacijski tajnik ZSŠDI Igor Tomasetig, predsednik društva Kultura 2001 Marjan Brescia in drugi.
Večer je povezovala odbornica Juventine Maja Peterin.

V petek je bila tudi predstavitev v Sovodnjah vseh mladinskih in članske ekipe Sovodenj, ki bo tudi v tej sezoni nastopala v 2. amaterski ligi. Večer je povezovala Katerina Citer. Številne starše, prijatelje in seveda nogometaše sta nagovorila predsednik AŠD Sovodnje Ladi Tomsic in sovodenjska županja Alenka Florenin, v imenu ZSŠDI je pozdravila članica izvršnega odbora Maja Peterin. Sledila je predstavitev vseh mladinskih ekip (mali cicibani, cicibani, začetniki, najmkajši, naraščajniki in mladinski), večino teh so letos sestavili v sodelovanju z Mladostjo in z NK Brda, tako da bodo nekateri nogometaši trenirali tudi v Vipolžah in Doberdobu. Sledila je predstavitev članske ekipe, ki ima letos visoke ambicije, saj cilja na prvo mesto oziroma napredovanje. Prisotne je nagovoril tudi trener članov Simon Feri, večer pa se je sklenil s podelitvijo priznanj zaslužnima nogometašema, ki sta po koncu sezone obesila kopačke na klin. Nagrado sta prejela Saša Tomsič in Alex Simone.

Predstavitev članskih ekip Juventine in Sovodenj

Foto Emanuela Trampuz