KRIŽ – Kot je bilo pričakovati, je na prijateljski tekmi v Križu pred številnimi gledalci tretjeligaš Triestina visoko premagala Vesno, ki bo letos nastopala v 1. amaterski. Končni izid je bil 13:0 (5:0) za Triestino, ki je prevladovala skozi vse srečanje in je poleg 13 zadetkov zadela še tri vratnice in zgrešila enajstmetrovko s Polettijem. Če dodamo še, da je Vesnin vratar Edvn Kralj nekajkrat odločilno posredoval, potem je slika na igrišču jasna. Poleg tehnično – taktične razlike med ekipama je treba omeniti, da je Vesna začela priprave le pred tremi dnevi, medtem ko ima tržaški tretjeligaš za sabo že mesec dela in igranje v italijanskem pokalu, v katerem pa je bil izločen.

Na sliki: obe ekipi pred sobotno tekmo.

Vesna - Triestina

Triestina – Vesna 13:0 (5:0)
Strelci: Procaccio 3, Petrella 3, Bracaletti, Steffe’, Coletti, Hildago, Mensah, Capuano in Pizzul po 1 zadetek
TRIESTINA: Boccanegra, Sabatino, Malomo, Steffe’, Maracchi, Arma, Bracaletti, Formiconi, Pedrazzini, Procaccio, Marzola; Valentini, Libutti, Lambrughi, Pizzul, Mensah, Rossi, Dubaz, Codromaz, Hidalgo, Bariti, Coletti, Petrella; trener Pavanel.
VESNA: Carli, Nabergoi, Renar, Noto, Biondini, Capuano, Nigris, Milošević (Grilanc), Centrone, Sbrocchi, Furlan; trener Maranzana.
Sodnik: Donda (Krmin), asistenta: Polo Grillo in Segat (oba Pordenon).