FORNI DI SOPRA – V nedeljo, 13. januarja 2019, se je začela letošnja izvedba Primorskega smučarskega pokala. In  prva tekma v organizaciji AŠD Mladina, ki je veljala za Pokal pekarna in slaščičarna Peccati di gola, je vsestransko uspela. Ob tej priložnosti se organizator koordinacijskemu odboru projetka PSP zahvaljuje, da je poverila Mladini organizacijo  prve tekme letošnjega projekta. Zahvala naj gre tudi glavnemu pokrovitelju projekta ZSŠDI, glavnemu sponzorju družini Bellafontana in ostalim sponzorjem, ki kriškemu društvu stalno pomagajo.
Vreme je bilo hladno toda sončno, organizacija AŠD Mladina pa je bila brezhibna, same tekme pa zanimive. Potekalo je zares vse v najboljšem redu ter v sproščenem in veselem vzdušju, kar je porok za nadaljevanje tega projekta .
Prireditev je povezoval spiker Evgen Ban, sicer organizacijski tajnik ZSŠDI. Za pogostitev tekmovalcev pa je poskrbelo AŠD Mladina.
Tekmovanja se je udeležilo 202 smučark in smučarjev iz 11 klubov.
Najboljša v mladinskem ženskem sektorju je bila Julija Rupnik (SK Javornik), v moškem pa Ivan Santagati (Mladina).
Absolutna ženska prvakinja je Alenka Trček (SK Javornik), v moški konkurenci pa Jani Grlj (Snežnik).
Na društveni lestvici je zmagala Mladina s 6.136 točkami, sledijo SK Javornik 5.101, Matajur 4.368, SK Gorica 3.809, 5. SK Idrija 3.744 itd.
Na mladinski društveni lestvici je bila spet najboljša Mladina s 4.339 točkami pred SK Javornik 2.817 in SK Gorica 2.751 itd.
Pred nagrajevanjem je uradni povezovalec Evgen Ban tudi v imenu ZSŠDI pozdravil prisotne, svoj pozdrav je podal tudi predsednik AŠD Mladina Boris Bogatec in kot glavni organizator tekme in koordinator PSP Ennio Bogatez. Oba sta se še posebej zahvalila vsem, ki so pripomogli k uspehu te športne manifestacije.

Naj omenimo še, da so na tej tekmi nastopili tudi smuačrji in smučarke Združene ekipe ZSŠDI B, ki so se odlično odrezali, saj so skoraj vsi stopili na stopničke, in sicer:  1. mesto Maj Sedmak(miški);  1. mesto Luka Sedmak (naraščajniki);  1. mesto Anja Glavina  (naraščajnice);  1. mesto Veronika Bordon (mladinke) ;  2. mesto Petra Bellafontana (naraščajnice);  3. mesto Petra Kalc (naraščajnice);  3. mesto Franz Lopreiato (naraščajniki); 4. mesto Gaja Ferfolja (naraščajnice);  4. mesto Manuel Crevatin (naraščajniki).
Tudi ostali tekmovalci so se zelo dobro odrezali, in sicer: 2. mesto Matej Presl (miški); 4. mesto Gregor Sosic (dečki); 5. mesto Ivana Presl (baby); 5. mesto Anja  Sosic  (miške); 5. mesto Lara Korosic (deklice); 6. mesto Giulia Fabris (miške); 7. mesto Marina Guerra (naraščajnice); 8. mesto Eva Korosic (baby); 9. mesto Diego Zanella (baby); 12. mesto Enrico Fantini (miški); 13. mesto Anna Martelloti (baby); 13. mesto Samo Nevo Kovacic (miški); 14. mesto Thomas Zanella (miški).
Tudi masterji so bili zelo uspešni, in sicer; 1. mesto Stojan Sosič (veterani); 2.mesto Vesna Bizjak (starejše dame); 3. mesto Roberta Sulčič (dame); 3. mesto Anja Štrekelj (starejše članice); 3. mesto Robert Rencelj (amaterji); za društvo so točke prinesli še Martin Sosič, David  Korosic, Gianluca Bellafontana in Marjan Milic.

 

Primorski pokal smučanje

Lestvice

Foto AŠD Mladina