TRST – Po poletnem premoru so se ritmičarke športnega združenja Bor v ponedeljek, 28. avgusta, začele poletne priprave, ki bodo potekale vsak dan do petka, 7. septembra, v športni dvorani Bojana Pavletiča na Stadionu prvega maja.
Dekleta utrjujejo tehniko s kolebnico, obročem, kiji, žogo in trakom, pri tem pa izboljšujejo svojo fizično pripravljenost in se učijo novih elementov. S pomočjo Združenja slovenskih športnih društev v Italiji je gimnastični odsek letos vključil v ponudbo poletnih priprav še tečaj klasičnega baleta, ki ga je vodila balerina Nastja Slavec. Eden od temeljev ritmične gimnastike je namreč tudi klasični balet, zato jim bo tečaj gotovo koristil pri izvajanju tekmovalnih sestav.
Poletne priprave pa so seveda tudi intenzivni tečaj za trenerke. Pod budnim očesom glavne trenerke dr. Branke Vajngerl in Taje Vajngerl so tako trenerki Mojca Žiberna in Neža Petaros ter vaditeljici Nika Čermelj in Veronica Savi, pridobivale nove ideje in utrjevale, kar so se v pretekli sezoni naučile na vaditeljskem in trenerskem tečaju. V trenersko ekipo letos sprejemajo še Mašo Kocijančič, ki je z lansko sezono zaključila tekmovalno pot. Poleg že omenjenih bosta trenersko ekipo sestavljali še trenerka Alenka Cossutta in vaditeljica Neža Zobec.
Nova tekmovalna sezona ne napoveduje večjih sprememb, zato dekleta načeloma že poznajo zahteve in vedo, da jih čaka nadgradnja tega, kar so se naučile v preteklem letu. Novost predstavlja to, da lahko odslej tekmujejo članice v skupinskih sestavah kar s tremi tekmovalnimi sestavami: z obročem, brez rekvizita in s poljubnim rekvizitom. Za Borove najstarejše tekmovalke so trenerke določile, da bodo tekmovale še s sestavo z žogami.
Borove ritmičarke bodo tudi letos tekmovale v drugi tekmovalni skupini slovenskega državnega prvenstva. Nastopile bodo v vseh kategorijah, razdeljene na ekipo mlajših deklic, deklic, dve ekipi kadetinj, dvojico mladink in članice. Letos bo ena od tekmovalk prvič po več kot desetih letih nastopala za Bor tudi na državnem prvenstvu druge skupine za posameznice.
Ritmičarke in trenerke ŠZ Bor stopajo v novo sezono z željo, da ohranile in nadgradile uspehe pretekle sezone, obenem pa vabijo, da se jim pridružijo vse deklice, ki bi rade spoznale lepote ritmične gimnastike. (np)

Priprave 2018/19: Borove gimnastičarke