SK Devin je v sodelovanju z Večstopenjsko šolo Dolina tudi v tej zimski sezoni priredil projekt »Smučaj z nami«, ki obsega tri celodnevne izlete na sneg.
Po lanski uspešni izpeljavi tega projekta se je  tokrat 37 učencev  nekaterih razredov dveh osnovnih šol Bubnič iz Milj in Prežihov Voranc iz Doline  ob spremstvu štirih razrednih učiteljev v petek, 12.j anuarja 2018, prvič  udeležilo izleta  v smučarski center Forni di Sopra.
Z avtobusom EdoTours in v spretni organizaciji učiteljice Sabrine Bandi,  so se odpeljali iz parkirišča v Boljuncu  preko Devina, kjer se jim  je pridružilo še šest smučarskih učiteljev in prispeli so v lepo zasneženi zimski center na njim že znano progo Cimacuta v lepem sončnem zimskem jutru, ki je bil pravi užitek za vse učence in učiteljice.
Smučarski učitelji so jih po malici razvrstili v skupine ter se bolj izkušeni smučarji zapeljali na vlečnico, ostali pa so se prvič seznanili s smučarsko opremo in počasi osvajali prve korake, se preizkusili tudi na letečem traku  in se prvič spustili po položni progi.

Kmalu je prišla ura kosila, ki so ga prejeli v ogrevanem šotoru,  nato so nadaljevali s smučanjem vse do določene ure za povratek, ko so se utrujeni, a zadovoljni odpeljali proti domu.

Vsi že komaj čakajo na naslednja dva izleta, v petek 19. in 26.januarja.

Forni di Sopra (UD); smučanje, SK Devin