Promocijska liga, 1. krog

Križ (Trst)
Vesna – Trieste Calcio 2:1 (0:1)
Strelci: 46′ Calzolari; 85′ Božičič 11-m, 93′ Zatković
VESNA: Zucca, Volk (Nabergoj), Bevilacqua, Vasquez, Zlatič, Renar (Inchiostri), Gajšek, G. Kerpan, Zatković, Božičič, Rodič; trener Corona.
TRIESTE CALCIO: Franceschin, Rihter, Vouk, Vascotto (Muccio Crasso), Pajkić, Crosato, Pelengig (Davanzo), De Luca (Cesini), Paliaga, Vesnaver, Calzolari; trener Debosichi.
Sodnik Luca Neri (Basso Fiuli).

Kriško moštvo je po zelo razburljivi tekmi doma proti ekipi Trieste Calcio osvojilo prve tri točke v tem prvenstvu.  Veselje igralcev na igrišču in navijačev na tribuni je bilo še večje, ker so gostitelji zmagali prav v zadnji sekundi srečanja z lepim udarcem Mitje Zatkoviča, ki je spet potrdil svoje “strelske sposobnosti”.
Sicer se tekma za Vesno ni začela najbolje, saj je Gajšek že v 5. minuti zastreljal enajstmetrovko, ali bolje jo je ubranil gostujoči vratar Franceschin, ki se je med srečanjem izkazal še z drugimi odličnimi posegi. Gostje so povedli proti koncu tekme s Calzolarijem. Imeli so v uvodnem delu drugega polčasa vsaj tri zrele priložnosti, da bi vodstvo še povečali, toda so bili netočni v samem kazenskem prostoru. Nakar je Vesna prejela pobudo v svoje roke in začela oblegati gostujoča vrata. Pet minut pred koncem regularnega dela je Zatković prodrl v gostujoči kazenskei prostr, kjer so ga zrušili. Sodnik je pokazal na belo točko in tokrat specialist Božičič ni zgrešil ter izid izenačil na 1:1. Gostitelji so nadaljevali z napadi in v sodnikovem dodatku dosegli zmagoviti zadetek z Zatkovićem.

Križ (Trst) - nogomet, Promocijska liga

foto Lako