PROSEK – Prireditve ob priliki vaškega zavetnika sv. Martina na Proseku sta se leto letos obogatile z dvema šahovskima dogodkoma, ki sta povsem uspela
V soboto,  11. novembra 2017 je bil na sedežu FC Primorja ob nogometnem igrišču na Rouni turnir za učence in dijake osnovnih, nižjih in srednjih šol. Turnirja se je udeležilo kar 36 učencev in dijakov, kar je preseglo vsa pričakovanja organizatorja.
Kolajne so svojili prvi trije uvrščeni v moški in ženski konkurenci, praktična darila pa so bila za vse udeležence. Celotno prireditev je vodil naž šahovski delavec Marko Oblak, kolajne pa je podeljeval Bruno Križman, glavni pobudnik obeh šahovskih manifestacij.

Osnovne šole

MOŠKI: 1. Michele Zanettovich, 2. Borut Pupulin, 3. Martin Kits Nieuewenkamp.
ŽENSKE: 1. Giada Passelli, 2. Bice Astolfi, 3. Nicole Passelli.

Nižje srednje šole

MOŠKI: 1. Luka Radetič, 2. Emil Blason.
ŽENSKE: 1. Martina Gruden.

Višje srednje šole

MOŠKI: 1. Leo Filipovič Grčič, 2. Sebastjan Pieri, 3. Adam Paoli.

Simultanka z Darjo Kapš

Posebna poslastica pa je bil popoldanski nastop slovenske velemojstrice (wGM) Darje Kapš na simultanki, ki so jo izvedli na sedežu rajonskega sveta (Prosek l59). Na simultanki je bilo prisotnih 11 naših šahistov. Kapšova je dosegla 7 zmag, remizirala je proti Lejli Juretič, izgubila pa proti Borisu Fabjanu, Igorju Lakviču in Claudiu Starcu.
Darja Kapš je bila večkrat slovenska državna prvakinja, je pa tudi ambasadorka šahovske igre. V Ljubljani vzgaja mlade igralke in igralce v šahovski šoli.
Naj omenimo, da si je simultanko ogledal tudi tržaški župan Roberto Dipiazza.

-> kdo je Darja Kapš

65365150_darja-kaps1
Prosek (Trst) - šah

foto Lako