VZS M. Čuk – Cest Trst 24:11 (16:2)
VZS: Francesca Sfreddo, Adrin Milič, Maura Spazzali, Antonella Pecci, Manuel Carboni 8, Solica Paganoni, Matteo Fragiacomo 16, Sandro Schergna; trener Sandi Stefančič.
Košarakrji VZS M. Čuk so v zadnji tekmi prvenstva in Bomba igrali odlično in  osvojili tudi drugi letošnji derbi proti tržaški ekipi Cest. Igralci M.Čuka so stopili na igrišče brez odličnega Massima Vattovanija, ki je letos osvojil tretje mesto na lestvici “Najboljšega igralca prvenstva”, kljub temu so bili odlični v obrambi in povsem onemogočili napade nasprotnikov. Ti so igrali v popolni postavi in so računali na zmago, ki jim bi omogočala uvrstitev na prestižno tretje mesto. Namera pa jim ni uspela, ker so naši  odigrali najboljšo tekmo v letošnjem prvenstvu.
Takoj na začetku je bilo jasno, da naši bodo naši prestavniki zmagali. Nasprotnike so dobro zapirali in jim preprečili pot do koša ter s hitrimi protinapadi Mattea Fragiacoma polnili koš tržaškega moštva. V drugem polčasu so naši upočasnili tempo igre, a razlika v koših je bila tako velika, da so lahko umirjeno in veselo čakali zaključek tekme.
Pohvala gre vsem košarkaricam in košarkarjem VZS, ki so skozi vse prvenstvo trenirali in na vseh tekmah (prijateljskih, turnirjih in prvenstvu) dali vse od sebe.

Končni vrstni red: G. Schultz Medeja 20 točk; Cisi Gorica 12; Il Mosaico di Codroipo 9; Cest Trst 8; Fusi Cervignano/S.Giorgio di Nogaro 5; M.Čuk/Anffas TS 4.
Naj igralec: Ivan Pittoni (Il Mosaico) 34 točk; Dominiq Wayer (Cisi) 32; Massimo Vattovani (M. Čuk) 29.
Naj strelec: Dominiq Wayer (Cisi) 111 točk; Alessandro Fuccaro (Cest) 63; Ivan Pittoni (Il Mosaico) 61.

Trst - invalidski šport, košarka;