76473329-da5e-4bea-bd6a-c61625efaa14

ČEDAD – V nedeljo, 25 novembra 2018, so se karateisti Shinkai kluba iz Zgonika udeležili državnega prvenstva zveze Libertas v tradicionalnem karateju stila Shotokan v Čedadu, katerega je organiziralo društvo Taiji Kase iz Čedada v sodelovanju s Shinkai klubom. Udeleženih karateistov in karateistk je bilo skupno 76.
Na tekmi sta bila prisotna tudi učitelj Emanuele Tedaldi, in sicer odgovoren za karate Shotokan na državni ravni, ter deželni predsednik Libertasa Bernardino Ceccarelli. Ob tej priliki so se  spomnili preminulega učitelja Angela Puntare, ki je bil vodja Čedadskega društva.
Shinkajevci so se dobro izkazali. Tekmovali so tako tako v katah, prostih likih, kot kumiteju, borbi.
V katah so se na prvo mesto uvrstili rumena pasova Sofia Chermaz in Rok Simonič, oranžna     pasova Martina Cante in Gabriel Smeraldi, zeleni pas Evelyn Milic, rjavi pas Adam Hammoussi ter črna pasova Mija Ukmar in Matteo Blocar. Drugi so bili oranžna pasova David Gruden in Nicolas Znideršič, rjavi pas Dennis Švab in črni pas Patrick Zidarič. Tretje mesto sta dosegla oranžen pas Lia Grisonich in modri pas Martin Pečenik.
V kumiteju sta nastopala samo Matteo Blocar, ki je bil prvi, ter Patrick Zidarič, ki je dosegel drugo mesto.

V programu je že tekma v Jesenicah, katero organizira slovenska zveza tradicionalnega karateja, in sicer v nedeljo, 15. decembra.

35427810-3ee7-4eec-95b4-e95495e7bf8e