RIMINI – Naša telovadka Lejla Cunja, ki tekmuje za tržaško društvo CarsoMuggia2000, je nastopila na letošnji vsedržavni gimnastični prireditvi “Ginnastica in Festa” v Riminiju in sicer ekipno v kategoriji Silver L3C. Konkurenca je bila huda in malo pred tekmovanjem sta se dve tekmovalki poškokdovali, zato so ju morali zamenjati z dvema iz nižje kategorije. Eikpni rezultat torej po pričakovanju ni bil najboljsi, če pa gledamo točkovanja posameznic, se je Lejla dobro izkazala, zato je odšlaa iz Riminija zadovoljna.

Pri tržaškem društvu Carso Muggia 2000 že 3 leta marljivo trenira tudi Deva Hmeljak.
V lanski sezoni je prvič nastopila kot agonistka in prejela nagrado Deželnega odbora FJK za 2.mesto v kategoriji naraščajnic prve stopnje (“Allieve 1. livello – GAF”).
Letos junija meseca se je, po tekmovalni sezoni, udeležila športne manifestacije v Riminiju “Rimini in festa”, kjer se zberejo in tekmujejo atleti in atletinje iz vseh koncev Italije.
Žal se je takoj na začetku poškodovala, a je vseeno z bolečino in pogumom nadaljevala in speljala svoj program do konca.
Ne glede na končni rezultat so se vaditelji veselili njenega športnega nastopa in Deva se je vrnila  domov zadovoljna z novo izkušnjo.
Pri društvu Carso Muggia 2000, ki vadi v telovadnici “Ervatti” pri Briščikih trenirajo kot agonisti  še nekateri drugi slovenski otroci:  Mihael Pečar, Niko Glavina, Gabriel Malalan, Lejla Cunja, Lisa Emili.

Deva Berce Hmeljak
Deva Berce Hmeljak
Lejla Cunja
Lejla Cunja
Naši v drugih sredinah