ROVINJ (Hrvaška) – Na regati v Rovinju, ki je potekala v soboto, 9. in v nedeljo,10. marca 2019, je zmagala Čupina jadralka Aurora Ambrož.
Tudi Sirenini optimisti so se tudi na tej  regati odlično izkazali. Tako kot teden dni prej je bil najboljši Giuseppe Montesano, ki je osvojil skupno tretje mesto in prvo med kadeti. Izpostaviti pa gre tudi izvrsten ekipni uspeh, ki so ga na rovinjski regati dosegli Sirenini regati. Med prvih 16 uvrščenih je bilo kar sedem Sireninih jadralcev: na 7. mesto je prijadral Axel Smotlak, na 8. mesto Alessandro Mangione, na 9. mestu je končal Noah Samuel Barbiero, 10. je bil Luca Centazzo, 11. Iztok Kalc, 16. je bil Ivan Visintin. Nastopili so tudi Thomas De Bosichi de Frandofilo, Vika Škerlavaj, Giulio Marasso in Jacopo Tesei, ki so regato končali na sredi lestvice.

Laserji v Ragusi: Harej na 15. mestu

Konec tedna je bil pester tudi za laseriste, ki so tekmovali na državni regati Italia cup v Marini di Ragusa na Siciliji. Od Sireninih jadralcev je nastopil samo Alexander Harej, ki letos nastopa v razredu laser standard. V zelo dobrih vremsnkih pogojih je mladenič odjadral vseh osem predvidenih plovov. Harej je na koncu zasedel skupno 15. mesto, v kategoriji U21 pa je končal na 11. mestu.

ekipa-rovinj