Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Sežana: Fabio Ruzzier drugi na zadnji tekmi Race Walking; 7. decembra “fešta” na Grezarju

SEŽANA –  V soboto, 10.novembra 2018,  se je na atletskem stadionu v Sežani odvijala zadnja letošnja mednarodna tekma v hoji veljavna za Race Walking Four Races. Tekmo je skupno z Zavodom za Šport in v sklopu tekaške prireditve “Tekaški pozdrav jeseni na Krasu”, organiziral naš hitrohodec Fabio Ruzzier, ki je poleg organizacijske zadolžitve tudi tekmoval. Letošnja udeležba je bila rekordna, saj se je na startu v raznih kategorijah spoprijelo okoli 70 tekmovalcev iz Slovenije in Italije.
Na najdaljši progi 3000m, je v članski konkurenci 8 atletov Ruzzier s časom 16:47,6 (11 sekund hitreje od lanskega leta) pristal na drugem mestu, le za 16 let mlajšim Giuseppejem Saponarom (15:10,2), medtem ko je bil tretji devet let mlajši Dorigo (17:11,5). Ruzzierjev rezultat je presenetljiv, saj je startal zaradi organizacijskih obveznosti brez vsakršnega segrevanja, kar se pri njegovih letih še kako pozna.
Slovenski tekmovalci (vsi pod vodstvom lonjerskega atleta) so skupno osvojili 4 zmage, 5 drugih in  eno tretje mesto, najprestižnejši rezultat pa je dosegla enajstletna Saša Milenovič (AK Koper), ki je na 1000 m poleg premočne zmage, s časom 5:16,9 dosegla nov državni rekord.

S to tekmo se tako po 25. opravljenih tekmah tudi za Ruzzierja končuje letošnja sezona, čeprav je za petek, 7. decembra na občinskem stadionu Grezar, s pričetkom ob 14:30, načrtovano posebno “tekmovanje”. Točno na ta dan je pred 50 leti Ruzzier opravil svoj prvi trening na stadionu 1. maja, ko se je pod vodstvom prvega trenerja Vojka Cesarja pričela njegova atletska karijera. Od takrat si dnevno piše dnevnik, tako da jih ima doma že cel kup. Ob tej priložnosti namerava netekmovalno prehoditi na stezi, kjer je pričel svoje prve treninge 50 krogov (20 km) in sicer vsakih 5 krogov z drugim dresom, tako da bo do cilja menjal 10 originalnih dresov, kolikor je bilo klubov, za katere je v Italiji doslej tekmoval. Startal bo v dresu ŠZ Bor, nadaljeval pa v zaporedju z dresi klubov CUS, Adria, CUS, MC Centro Lazio, Pianura Bergamasca, Atletica Gorizia, Marathon, Trieste Atletica ter končal z današnjim Atletica Master Trieste.
Isti dan bo na stadionu sledilo tudi končno nagrajevanje letošnje Trofeje RW Four Races, tako da bo Ruzzierja spremljalo tudi lepo število mladih hitrohodcev tako iz naše dežele kot iz Slovenije. Njihovo aktivno prisotnost pa je potrdilo še mnogo njegovih sedanjih in bivših športnih sotrpinov, tako da bo tisti dan spominov tudi dan veselega druženja in pristnega ter nesebičnega prijateljstva.

Fabio Ruzzier
dav