FORNI DI SOPRA – V četrtek, 7. februarja 2019 so se učenci  Večstopenjske šole iz Nabrežine prvič podali na sneg v okviru projekta Šola Šport, ki so ga začeli  z lekcijami na plastični stezi jeseni.
Projekt predvideva tudi tri celodnevne izlete na sneg s celodnevno šolo smučanja. In res se je tokrat podalo na sneg več kot 60 učencev treh šol devinsko nabrežinske občine, ki obiskujejo šolo Virgil Ščekv Nabrežini, Stanko Gruden v Šempolaju ter Josip Jurčič v Devinu.
V zelo zgodnjih jutranjih urah sta dva avtobusa z učenci, učiteljicami in smučarskimi učitelji, odpotovala iz Nabrežine oz. Devina v kraj Forni di Sopra, kjer jih je pričakovalo krasno zimsko vreme s soncem in debelo snežno odejo. Proge so bile lepo urejene in komaj čakale mlade smučarje, da se preizkusijo.
Po jutranjem zboru in malici  so  smučarski učitelji razvrstili učence v skupine glede na obvladanje smučarske tehnike in nekateri so se podali na leteči trak, drugi na vlečnico, najbolj izkušeni pa že na sedežnico. Jutro je hitro minilo in že so se vsi zbrali v ogrevanem šotoru za toplo kosilo ter se nastavili za spominsko skupinsko sliko. Nakar so nadaljevali s tečaji smučanja in utrjevali jutranje vaje.
Prehitro je prišel čas odhoda, utrujeni, a polni lepih doživetij, so se navdušeni odpeljali proti domu.
Sledila bosta še dva celodnevna  izleta, in sicer 14. in 20. februarja.

IMG_2432