FORNI DI SOPRA – V organizaciji OOZUS-a in ZSŠDI-ja potekala ta konec tedna v Forniju di Sopra prireditev Skokica smuča, ki običajno ovenča zaključek smučarskih tečajev naših društev.  Žal je prejšnji konec tedna  vreme ponagajalo, tako da so tečaji odpadli in se bodo zaključili naslednji vikend, 16. in 17. februarja.

V lepem sončnem jutru je na Cimacuti mrgolelo tečajnikov Brdine, Devina in SPDG. Z učitelji so v vrstah vadili in osvajali tehniko zavojev. Barvane kače so se vile ob progah trakov, vlečnice in sedežnice. Pravi užitek za oči vseh tistih, ki se ob klepetu ustavijo pred bajto pri Moniki.

Ob uri kosila, ko so malčki obedovali, so učitelji izkoristili čas za pripravo poligona. Oprtani z vrečami količkov, metlic, balončkov, stožcev, vrtalko in lopato so odhiteli na progo in začeli zarisovat progo. Seveda se za tako priložnost spodobi tudi primerna animacija, za katero je poskrbel Evgen Ban s sodelovcema Anno Battagliarini in Nikom Mavraidisom. Pripravili so ozvočenje, skrbno izbrali glasbo in pripravili nagradne igre za starše in nonote. Skupaj z njimi se je v Forni pripeljala tudi maskota Skokica, ki so jo otroci radovedno iskali in čakali že od jutra. In že je bil čas, ko se je na vlečnici zbrala množica malčkov, ki so z vaditelji šli poskusit poligonček. Korajžno so poprijeli za krožce in se odpeljali na vrh. Spust je bil za marsikoga adrenalinski. Barvani pripomočki na progi so otroke usmerjali na pravo pot. Srečanje s ta prav pravo Skokico, tako, ki ti da petko, prav skače in te objame je bilo za otroke, ki so se zbirali na startu, pravi pojav. Nekateri so kar skakali nanjo, drugi so jo sramežljivo kukali izpod čelade. Dokler so se skupine pripravljale na startu, sta Evgen in Anna pripravila navijaško skupino staršev in nonotov, ki so v cilju pričakovali svoje malčke.

Pa se je začelo. Vsak smučar je ob bučnem navijanju, presmučal poligon in energično udaril ob zvonec, ki je visel na cilju. V cilju, jih je čakala Skokica in navdušeni starši.

Sledilo je nagrajevanje, v imenu OOZUS-a in ZSŠDI-ja je pozdravil Livio Rožič, ki je duša dogodka.

Povedal je zakaj Skokica, se zahvalil staršem za zaupanje in povabil vseh, da se naslednjo nedeljo množično udeležijo Kekca na smučeh, ki je za vse tečajnike res prva tekma na čas in je brezplačna.

Otroci so prejeli brisačko, dar OOZUS-a. Zahvala naj gre ob tej priložnosti  vsem našim smučarskim učiteljem, ki tedensko skrbijo za naše otroke.

Naj povemo, da je Skokica prenočila v Forniju, da ne zamudi današnjega srečanja z malčki. Slišali smo jo danes zjutraj, pravi, da rahlo sneži, da so pa snežinke drobcene, drobcene. Videla je že naše male smučarje, ki so zelo naviti, in pravi, da je vzdušje na višku.

Skokica smuča

Foto Tatjana Čač in Sabina Slavec