VRANSKO –  Kljub hudi konkurenci so se tudi letos člani strelske ekipe Društva slovenskih lovcev Doberdob zelo dobro odrezali. Na velikonočni ponedeljek se namreč na Vranskem zberejo številni športni strelci od blizu in daleč ter se pomerijo na prav posebni tarči. Ker sovpada termin strelskega tekmovanja z velikonočnimi prazniki, so si organizatorji pred leti omislili tarčo v obliki pirha. Zanimivost je naletela na veliko zanimanje, tako da se iz leta v leto srečanja udeležuje vse več navdušencev iz Slovenije in tudi iz sosednjih držav.
Tokratno srečanje je bilo sedmo zapovrstjo, tudi letos pa se je delilo na tri kategorije: moško in žensko ter kategorijo ekip. Skupno je sodelovalo 108 strelk in strelcev ter 14 ekip lovskih družin. Tarče so bile postavljene na razdaljo sto metrov, vsak tekmovalec je imel na razpolago tri strele, na pisano tarčo velikonočnega pirha pa je meril z visoke preže. Že po prvih zadetkih je bilo jasno, da je konkurenca zelo ostra in borbena, šlo je za vsak milimeter in žirija je imela kar veliko dela pri ocenjevanju. Poudariti gre, da je prvih sedem najboljših ločilo le nekaj desetink milimetra od centra tarče.
Čeprav pri društvu Doberdob ne razpolagajo s primernim streliščem za vadbo ter nastavitev orožja, so se udeleženci iz Trsta in Gorice dobro odrezali. Največji uspeh je prvo mesto Suzane Mazzon v ženski konkurenci slovenskih lovk in strelk. Drugi zelo dober rezultat je tretje mesto v kategoriji ekip. Sestavljali so jo Roberto Metlikovec, Sergij Štoka in Suzana Mazzon. Na Vranskem pa je tekmovala še ena društvena ekipa (Egon Malalan, Sandi Šuc, Patrik Komjanc), ki je dosegla dvanajsto mesto. Dobro sta se uvrstila tudi ostala tekmovalca iz vrst Doberdoba, Martin Pintar in Stojan Žužek. Prvouvrščeni so prejeli kolajno in pokal ter praktično nagrado, nagrajeni pa so bili tudi strelci do 15 mesta končne lestvice.

Moški

1. Sadek Boštjan (LD Oplotnica) 29; 2. Volmut Franc (LD Prebold) 28; 3. Štefančič Jože (LD Videm) 28

Ženske

1. Mazzon Suzana (DSL Doberdob) 28; 2. Metež Janja (LD Dragatuš) 26; 3. Kramar Kristina (LD Luče) 25

Ekipe

1. LD Luče (Kramar M., Funtek M., Podlesnik M.); 2. LD Oplotnica (Sadek B., Sadek M., Gošnjak J.); 3. DSL Doberdob (Mazzon S., Metlikovec R., Štoka S.)