AARHUS (Danska) – Sirenini jadralki Jana Germani in Carlotta Omari sta v četrtek, 9. avgusta 2018 z italijansko reprezentanco končali nastope na svetovnem prvenstvu v Aarhusu na Danskem. SP se je začelo 30. julija in se bo končalo 12. avgusta.
V razredu 49erFX je Carlotta s sotekmovalko Matildo Distefano  (STV) zasedla končno 31., Jana pa s sotekmovalko Mario Ottavio Raggio (La Spezia) 36. mesto.

Oglejmo si kronološko nastop Sireninih jadralk.
V soboto (4. avgusta) je Germanijeva v treh plovih v rumeni skupini s sotekmovalko Mario Ottavio Raggio zasedla 8., 12. in 26. mesto in je bila na skupnem 27. mestu. Carlotta pa je nastopila s sotekmovalko Matildo Distefano v modri skupini. Prvi dan je v treh plovih dosegla 23., 23. in 10. mesto (skupno na 44. mestu).
Drugi dan (v nedeljo, 5. avgusta) sta Jana Germani in Maria Ottavia Raggio zasedli 19. in 10. mesto in sta bili na skupni lestvici na 31. mestu. Carlotta Omari in Matilde Distefano sta po drugem dnevu ohranili 44. mesto, s tem da sta v dveh plovih osvojili 21. in 15. mesto.
Po ponedeljkovem zatišju (ni bilo regat zaradi pomanjkanja vetra) sta v torek, 7. avgusta, Jana Germani ohranili 31. mesto, znatno izboljšali pa sta svojo uvrstitev Carlotta Omari in Matilde Distefano, ki sta se s torkovim plovom (prijadrali sta kot tretji) povzpeli na 38. mesto. Vse to pa za obe posadki  ni bilo dovolj za uvrstitev v zlato skupino.
V sredo je Carlotta Omari z Distefanovo z odličnima plovoma (9. in 2. mesto) še izboljšala skupno uvrstitev in je bila na 33. mestu. Nekoliko slabše sta se tokrat odrezali Jana Germani in Raggiova, ki sta v dveh plovih dosegli 11. in 14. mesto in sta tako na skupni razvrstitvi zdrknili na 35. mesto.
V četrtek je CArlotta z nastopom v srebrni skupini končala na prvem mestu (skupno 31.) z odličnimi plovi, Jana pa je bila skupno 36.

Na svetovnem prvenstvu, toda v razredu finn, je nastopil tudi Sirenin jadralec Alessio Spadoni, ki tekmuje za rimsko društvo Aniene. Spadoni se je s 35. mestom uvrstil v zlato skupino in sklenil svoj nastop na SP na 31. mestu.

-> več v italijanščini:  sobota, 4.8. * torek, 7.8.

-> rezultati