TRST – Sonce, burja in 170 optimistov na morju so bile glavne sestavine Jadranskega mitinga, ki ga je TPK Sirena v soboto, 29. in v nedeljo, 30. septembra 2018 organiziral že peto leto zapored. Zadnja septembrska sobota se je začela z močno burjo, ki ni pojenjala niti čez dan, zaradi česar so mladi krmarji ostali na kopnem. Tudi drugi jadralni dan se je začel s premočno burjo, a ta je okoli poldneva oslabela in tako omogočila odhod na morje.

Krmarji iz tržaških jadralnih klubov, zelo številno zasedbo je imela tudi Sirena, iz drugih krajev naše regije in iz Slovenije so v nedeljo opravili tri plove. Regatnemu odboru je predsedoval Luka Vuga. Prvi plov je minil v zmerni burji, med drugim plovom je veter spreminjal smer, med tretjim plovom, ki je potekal že pozno popoldne, pa je zopet zapihala burjica, ki je omogočila uspešno izvedbo vseh treh predvidenih plovov. Med našimi optimisti se je najbolje izkazal mladinec Luca Centazzo, ki je končal na 3. mestu. Med kadeti pa Noah Samuel Barbiero, ki je prijadral na 5. mesto.

Dobro so se uvrstili tudi preostali naši jadralci, a žal to ni bilo dovolj, da bi domov odnesli pokal za najboljšo ekipo. Tega jim je za las vzel miljski klub CDV Muggia. Izplen dobrih uvrstitev je najbolje uspel mladincem, ki so poleg Centazzovega 3. mesta zabeležili še dve odlični uvrstitvi tik za deseterico. Stephan Njemčević je bil deseti, Iztok Kalc pa enajsti. Na 26. mestu je končal Ivan Visintin. Med kadeti je najvišje posegel, kot rečeno, Noah Samuel Barbiero, ki je končal na 5. mestu. Na 17. mesto je prijadral Axel Smotlak, na 31. mesto pa Zala Sterni. Na 42. mestu je končal Giuseppe Montesano, ki je sicer prvi plov končal na 2. mestu, drugi plov pa je začel predčasno, zaradi česar je prejel kazenske točke. Ker so jadralci opravili le tri plove, odbitek, ki bi aktualnemu državnemu prvaku v letniku 2008 omogočil boljšo uvrstitev, ni bil predviden. Med kadeti so nastopili še Thomas De Bosichi De Frandofilo, ki je končal na 46. mestu, David Ramani je priplul na 51. mesto, Vika Škerlavaj je končala na 65. mestu, Sandi Ferfoglia na 81. mestu, Gioele Grilanc pa na 85. mestu.

Po prihodu na kopno je na sedežu TPK Sirena sledila družabnost, ob koncu pa še nagrajevanje peterice najboljših v obeh starostnih skupinah. Jadranski miting se je tako tudi letos uspešno končal, izvrsten obisk jadralcev pa je bil še enkrat dokaz, da se je Sirenina regata že uvrstila na koledar pomembnejših regat in da se za njo odloča vedno več klubov

Jadranski Meeting