PULJ  (Hrvaška) – Pretekli konec tedna je v hrvaškem Pulju potekala še zadnja regata v letošnji dolgi in naporni sezoni. Barve TPK Sirena so zastopali optimisti, ki so se pomerili v konkurenci 350 mladih krmarjev, in laseristi, ki so nastopili v konkurenci 160 jadralcev. Odlično se je odrezal kadet Giuseppe Montesano, ki je med optimisti osvojil skupno 8. mesto in drugo mesto v kategoriji kadetov.
Tradicionalna regata Sveti Nikola, ki jo že vrsto let prireja jadralni klub Vega, je trajala od petka, 7. decembra, do nedelje, 9. decembra. V treh dneh je organizatorjem uspelo izpeljati sedem plovov, po tri prvi in zadnji dan in en plov v soboto, ko je bilo vreme najbolj spremenljivo. Med optimisti se je v zimskih razmerah najbolje znašel kadet Giuseppe Montesano, ki je prvi dan ugnal vso konkurenco, 350 jadralcev iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Švice, Francije, Nemčije, Avstrije, Srbije,Črne Gore …. Po drugem dnevu je bil skupno na 3. mestu, tretji dan pa je zaradi malce slabših plovov zdrsnil na skupno 8. mesto, pri tem pa je osvojil izvrstno drugo mesto med kadeti.
Dobro je jadral tudi mladinec Luca Centazzo, ki je na koncu osvojil 18. mesto. Kadet Noah Samuel Barbiero je prijadral na skupno 71. mesto, med kadeti pa je osvojil solidno 15. mesto. Nastopila sta še mladinca Iztok Kalc in Ivan Visintin: prvi je osvojil 95. mesto, drugi pa 191. mesto.
Nastopili so tudi laseristi. Sirenine barve je zastopal Alexander Harej, ki je tokrat nastopil v močnejši kategoriji, v kategoriji laser standard, kjer je osvojil 9. mesto. Najbolje mu je šlo v petem plovu, v katerem je končal na 5. mestu. V kategoriji laser radial pa je nastopil Marko Sancin, ki je po šestih plovih končal na 25. mestu. V enem plovu se je uvrstil na izvrstno drugo mesto.

TPK Sirena na stopničkah v Pulju
TPK Sirena na stopničkah v Pulju