FORNI DI SOPRA – Združena ekipa A ZSŠDI se je udeležila tekmovanja za Trofejo Biberon v kraju Forni di Sopra.
V nedeljo, 3. februarua 2019 je bil na vrsti veleslalom za kategorije superbaby, baby in miški.
V ponedeljek, 4. januarja pa je bil na vrsti slalom za baby-je in miške.
Naši predstavniki so se na obeh tekmah izkazali.
Kljub obilnemu sneženju in dežju so organizatorji uspeli izpeljati tekmo v veleslalomu, na kateri so naši tekmovalci dosegli vidna mesta na končni lestvici.
Za kategorijo superbaby je nastopilo 5 tekmovalcev. V skupini superbaby 1 ženske sta bili Lara Sophie Ravalico 9. in Penelope Valdemarin 12., v skupini superbaby 2 moški je bil Kevin Gregori po padcu 19. , med superbaby 2 ženske sta bili Radin Emma 9. in Sabina Bonin 12.

V skupini Baby 1 ž so nastopile Aurora Barbarotto (5.), Ashley Candotti (8.), Beatrice Cettul (9.), Veronika Valerio (15.) in Calligaris Elisa (21.). Asja Strani je odstopila.
V kategoriji Baby 1 moški so se dobro uvrstili Andrea Raffaele (4.), Niko Janev (6.), Niko Glavina (10.), Filip Leghissa (14.), Samuel Leghissa (15.).
V kategoriji Baby 2 moški je z več kot sekundo prednosti zmagal Enej Kukanja, za njim pa so solidno nastopili Mattia Sudano (6.), Hasan Paškulin Martini (9.) in Matteo Ravalico (12.).
Zmago si je izboril tudi Anže Stopar med miški 1, Christian Taucer (Brdina) pa je bil 6.
Emil Kerpan je dosegel odlično 2. mesto med miški 2, prehitel ga je ke hrvat Vrdoljak, ki že leta izstopa v tej kategoriji. Nicola Valdemarin je v isti kategoriji zasedel 6. mesto.
V ženski konkurenci je bila Chiara Raffaele 14.
Sk Devin je hvala tem odličnim rezultatom zasedel odlično 3. mesto na končni društveni  lestvici.

V ponedeljek pa je nad Fornijem zasijalo sonce in snežni pogoji so bili za tekmovalce veliko boljši. Tokrat so tekmovale v slalomu le kategorije Baby in Miški.
V kategoriji Baby 1 ženske sta bili Aurora Barbarotto 5. in Asja Strani 7., med moškimi pa je bil Andrea Raffaele 6.  Niko Janev je po odlični tekmi, zaradi napake odstopil.
V kategoriji Baby 2 je Enej Kukanja zasedel odlicno 2. mesto, Mattia Sudano 7., Hasan Paškulin Martini 9. In Matteo Ravalico 16.
V kategoriji Miški 1 se je na 3. stopničko zmagovalnega odra povzpel Christian Taucer  (Brdina), Anže Stopar pa je bil tokrat 7.
V kategoriji Miški 2 je bil Emil Kerpan 3., Nicola Valdemarin pa je po grobi napaki končal na 16. mestu. Med deklicami je Chiara Raffaele padla in zaključila na 12. mestu.
Na končni lestvici je SK Devin zasedel dobro 4. mesto.

Na Trofeo Biberon se je v nedeljo, 3. februarja odpravilo tudi 6 babyijev in miškov ekipe  AŠD Mladina pod vodstvom trenerja Marka Presl. Otroci so nastopili na veleslalomu in dosegli kar solidne rezultate:
Ivana Presl je v kat. baby 1 letnik 2010 zasedla 4. mesto (4 stotinke ji je zmanjkalo do 3. mesta – brona);
Matej Presl je v kat. miški 1 letnik 2008 zasedel 3- mesto (21 stotink od prvouvrščenega Anžeta Stoparja – Sk Devin );
Giulia Fabris je v kat. miški 1 – letnik 2008  zasedla 8. mesto;
Anja Sosič je zasedla 16. mesto , Petra Sosič 17. mesto v kat. miške 2 – letnik 2007
Maj Sedmak pa je imel smolo in odstopil.

Foto Luca Dagri in AŠD Mladina