TRST – V soboto, 13. oktobra 2018 je atletski klub BOR atletika, v sodelovanju s pokrajinsko atletsko zvezo FIDAL in pod pokroviteljstvom evropskega projekta Erasmus+, organiziral sklepno tekmovanje poletne sezone na stadionu Grezar v Trstu. Četrti miting petih olimpijskih krogov je bil namenjen atletom in atletinjam mladinskih kategorij.
Na vrsto so prišli predvsem najmlajši, učenci osnovnih šol, ki so se preizkusili v teku na 200 metrov.
V kategoriji dečkov in deklic (letniki 2005-2006) so tekmovali v troboju: in sicer v teku na 200 metrov z ovirami, četveroskoku in v metu kopja. Kadeti in kadetinje pa so merili moči v teku na 200 metrov, v metu kopja in v troskoku.

Nastopilo je lepo število borovcev, ki so se, predvsem v starejših kategorijah, lepo izkazali, saj so zmagali skoraj vse tekme.
Matija Pučnik je z odličnim časom 23”1 pometel z vso konkurenco v teku na 200 metrov.
Zmagovalni oder v moškem troskoku je bil modro obarvan, saj so bili prvi trije atleti vsi Borovci: prvi je bil Roj Locatelli z rezultatom 11,23 m, drugi Peter Šavron (11,05 m), tretji pa Matija Pučnik (10,68 m).
Giulio Theo Bonanno je ponovno dokazal, da premore mete čez 40 metrov, saj je v metu kopja zmagal z rezultatom 40,31m; tretji je bil Roj Locatelli s 35,7 3m.
V ženski konkurenci se je na svoji prvi tekmi izkazala borovka Lara Bearzi, ki je zmagala z rezultatom 27,40 m. V mnogobojih sta med borovci izstopala Nina Pečar (šesta z rezultatom 2.014 točk) in Aleš Šavron (sedmi s 1.402 točkami).
S tem mitingom se je zaključila atletska tekmovalna sezona, atleti in atletinje se bodo sedaj posvetili treningom in atletski pripravi na zimski del tekmovanj, ki bo po novem letu.