TRST –  V ponedeljek, 4. decembra 2017,  se je v prostorih Sinje dvorane deželnega Olimpijskega odbora na stadionu Rocco v Trstu, odvijalo končno nagrajevanje letošnje Trofeje “Racewalking Four Races”. V teku sezone so se v Gorici (2x), Trstu in Sežani zvrstile 4 tekme, ki so štele za končno lestvico. Namenjene so bile hitrohodcem vseh kategoriji iz naše dežele in Slovenije.
Na letošnji četrti izvedbi so tekmovalci iz Slovenije, ki trenirajo pod vodstvom našega Fabia Ruzzierja dosegli odlične uvrstitve. V 16  nastopajočih kategorijah so osvojili 4 zmage – Saša Milenovič (AK Koper) med U12, Karin Avsenek (AK Radovljica) med U16, Eva Čanadi (AK Koper) med mlajšimi mladinkami, kjer je bila tretja Kaja Rupar (AK Radovljica), ter Anže Tesovnik (MASS Ljubljana) med starejšimi mladinci. Dve drugi mesti pa sta osvojila Jaka Grabner (AK Velenje) med U16 in njihov trener Fabio Ruzzier med člani.
Pred nagrajevanjem je na stadionu potekal še skupni trening vseh nagrajencev (48), pod vodstvom Ruzzierja, edinega trenerja, ki se še tudi sam aktivno ukvarja s to disciplino. Trening je poleg fizični pripravi, atletom služil tudi za medsebojno spoznavanje, njihovim trenerjem pa za izmenjavo izkušenj.
Nagrajevanju so sledili zakuska in priložnostna voščila pred bližajočimi se prazniki, predvsem pa za še boljše rezultate v naslednji sezoni. Tudi tokrat so hitrohodci dokazali, da so kot velika skupna družina atletov, ki jim ni žal žrtvovanja in napornih treningov, ki jih ta izredno tehnična disciplina zahteva in kjer je glavni cilj vsakega le izboljšanje lastnega rezultata in ne premagovanja nasprotnikov

Nagrajeni-Slovenci
Po-skupnem-treningu