TRST – V starosti 90 let je umrl Giovanni Pierobon, hišnik telovadnice nižje srednje šole na Opčinah. Pierobon je bil kot mlad zelo obetaven nogometaš, saj je igral celo v državni ligi pri Bologni in Interju. Pri “najboljših nogometnih” letih pa se je hudo poškodoval, tako da je kariero  nadaljeval v nižjih ligah. Zaposlil se je kot sluga in hišnik openske srednje šole in se tako navezal na Opčine, da je tam ostal v tem kraju tudi po upokojitvi.
Naši športniki ga bodo ohranili v najboljšem spominu. V šestdesetih letih so  v openski telovdnici redno trenirali Borovi košarkarji, ki so igrali v D-ligi. Prvenstvene tekme so sicer igrali v telovadnici v Ul. della Valle, treninge in več prijateljskih tekem pa so igrali v “Pierobonovi  telovadnici”, tako da so ga vsi borovci vzljubili, saj je bil po značaju odprt in vedno pripravljen za katerokoli uslugo.
Še posebno pa se je navezal na Slogine odbojkarje in odbojkarice, ko je društvo  v sedemdesetih letih začelo trenirati in igrati vse tekme v openski telovadnici. Tako je vzljubil to društvo, da je postal celo odgovoren za sodnike skoraj vseh Sloginih ekip. ŠZ Sloga pa mu je ob 35-letnici ustanovitve podelilo priznanje.

Na sliki: ženska Slogina postava (Pierobon je prvi stoje desno)

DSC_2273_Pierobon