skupno2

IZOLA (Slovenija) – Optimisti TPK Sirena so pretekli konec tedna nastopili na tradicionalni Martinovi regati v Izoli, ki jo je organiziral jadralni klub Burja. Na ragati je nastopilo 120 mladih krmarjev iz različnih držav, ena najštevilčnejših ekip pa je bila tudi ekipa Sireninih optimistov, ki sta jo spremljala trenerja Nataša Valentič in Robert De Lucia. Na morju pred Izolo se je pomerilo kar 15 optimistov barkovljanskega kluba. In domov odnesli odlično bero rezultatov.
Organizatorjem je v dveh dneh uspelo opraviti le dva plova; v soboto niti enega, ker ni bilo vetra, v nedeljo pa dva. V idealnih vetrovnih razmerah se je od Sireninih optimistov najbolje znašel kadet Noah Samuel Barbiero, ki je osvojil skupno tretje mesto in prvo mesto med kadeti v kategoriji dečkov. S pokalom se je okitila tudi kadetinja Zala Sterni, ki je osvojila tretje mesto med deklicami. Uspeh kluba TPK Sirena so lepo dopolnili tudi drugi jadralci. Mladinec Luca Centazzo je tako prijadral na 6. mesto. Tik za deseterico, na enajstem mestu, je pristal kadet Giuseppe Montesano. Odlično je jadral tudi mladinec Ivan Visinitin, ki je končal na 18. mestu. Na skupno 28. mesto je prijadral kadet Axel Smotlak, 30. je bila Zala Sterni.
Preostali Sirenini kadeti so osvojili naslednje položaje: 41. David Tonegato, 44. Thomas De Bosichi De Frandofilo, 52. David Ramani, 56. Vika Škerlavaj, 60. Giulio Marassi, 78. Giovanni Montesano, 85. Jacopo Tesei, 88. Julia Abrizio in 103. Timo Smotlak.

Noah