Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; amaterske lige; tekme za razvrstitev: Juventina in Zarja zmagali, Breg izgubil; Primorje drugo

Nogometna amaterska prvenstva se še niso končala, tudi za naše ekipe ne.  Na tekmah za končno razvrstitev na lestvici je sta Juventina in Zarja zmagali, izgubil pa je Breg. Poleg tega bo v Krminu “turnirček” za določitev prvaka 1. AL, na katerem je nastopilo tudi Primorje. Proseško moštvo je zmagalo prvo tekmo, izgubilo pa drugo. Prvak 1. AL je tako Rauscedo, ki je dobil obe tekmi.

Promocijska liga

Červinjan; nedelja, 14. maja 2017 (16.00)
Pro Cervignano – Juventina 1:2 (1:1)
Strelca: 35. Kerpan, 87. R. Nardella 11-m
Juventina: Bon, Novati, Iansig, Racca (Madonna), Innocenti, Zorzut, M. Nardella, Kerpan (Copetti), Bardini, R. Nardella, Predan (Sant). Trener: Sepulcri.
Juventina je sklenila play-off z zmago v gosteh proti Pro Cervignanu. Za vodstvo gostov je poskrbel najmlajši nogometaš, saj je Kevin Kerpan (letnik) 2000 v 35. minuti prvič zatresel nasprotnikovo mrežo v dresu članske ekipe. Domači so nato izenačili tik pred zaključkom prvega polčasa. V drugem delu srečanja je bila igra izenačena, Juventina pa se je dokopala do odločilnega zadetka v 87. minuti, ko je enajstmetrovko unovčil Raffaele Nardella.

1. amaterska liga

Špeter ob Soči; nedelja, 14. maja 2017 (16.00)
Isonzo – Zarja 2:3 (2:1)
Strelci: 43′ Zucchini; 51′ Caselli, 85′ F. Bernobi
ZARJA: Francesco Aiello, Varglien (Franco), Norante, D. Marković, Pepelko, Debernardi,Marocco, Federico Aiello, F. Bernobi (Spadaro), Zucchini (Racman), Caselli; trener Petagna.
Po borbeni in dopadljivi tekmi je Zarja zasluženo premagala Isonzo in osvojila končno 4. mesto. Tekma se ni začela najbolje za zarjane, ki so že v 10. minuti prejeli gol iz enajstmetrovke in nato še drugega v 35. minuti. Dve minuti pred koncem polčasa je Zucchini po podaji Francesca Bernobija zmanjšal izid na 1:2. Bernobi je bil zaslužen tudi za drugi Zarjin gol, saj je lepo podal žogo Caselliju, ki je brez težav poslal usnje v prazna vrata. Za tretji in zmagoviti gol pa je poskrbel sam Bernobi, ki je bil gotovo najboljši na igrišču.

2. amaterska liga

Tržič; nedelja, 14. maja 2017 (16.00)
Romana – Breg 3:2 (2:2)
Strelca: 10′ Daris, 15′ Pischianz
BREG: Karan, Marchetti (Bampi), Spinelli, Bolcich, D. D’Alesio, Belladonna, Madrussani (Pedrosa), Daris, L. Nigris, Pischianz (M. D’Alesio), S. Nigris; trener Lacalamita.
Izključen: 85′ Pedrosa
Po odličnem začetku, ko so Brežani po 15 minutah vodili že z 2:0 z goloma Darisa in Pischianza, so gostitelji odreagirali in v 30. in 35. minuti stanje izenačili. Romana je že v uvodnih minutah drugega polčasa dosegla tretji zadetek in zaman so bili vsi napori Brežanov, da bi napravili preobrat. Zadeli so tudi dve prečki, toda v napadu so bili neprisebni, tako da so se zmage veselili domači nogometaši.

Za “prvaka” 1. AL: Primorje drugo

Krmin; nedelja, 14. maja 2017
Santamaria – Primorje 0:1 (strelec Benvenuto)
Rauscedo – Santamaria 1:0
Rauscedo – Primorje 2:0
Vrstni red:
1. Rauscedo 6; 2. Primorje 3; 3. Santamaria 0.

PRIMORJE: Careli, Miot, Del Vecchio, Santoro, Pezzullo, Gerbini, Pacherini, Benvenuto,  Metullio, Paoletti, Casseler, Cipolla, Zanco, Chierini, Zollia, D. Rizzotti, Romano; trener Ravalico.
Primorju ni uspelo osvojiti še naslova kot najboljša ekipa 1. amaterske lige. Na mini-turnirju (vsaka tekma je trajala 45 minut) so igralci proseškega moštva na prvi tekmi povsem zasluženo premagali Santamario, v drugi in odločilni pa so izgubili proti ekipi Rauscedo. Varovanci trenerja Ravalica so bili nasprotniku povsem enkovredni in so oba gola prejeli iz akcije protinapada. Naslova prvaka 1. AL so se tako veselili igralci Rausceda.
“Ne glede na ta poraz, je bila naša sezona zares fantastična. Povsem zasluženo smo napredovali v višjo ligo, za kar se moram zahvaliti igralcem in vsemu odboru,” je po tekmi dejal trener Primorja Ravalico.