Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; amaterske lige: Juventina uspešna, Kras praznih rok; zmagali: Mladost, Primorje, Sistiana/Sesljan, Breg in Sovodnje

V soboto, 6. in v nedeljo, 7. oktobra 2018 je na sporedu 5. krog v raznih amaterskih ligah, v katerih nastopa 11 ekip naših društev.
Že v soboto je Zarja v 1. AL v gosteh proti Isontini zmagala. V nedeljo je Juventina v elitni ligi osvojila predragocene točke v gosteh, Kras pa je ostal praznih rok. V promocijski ligi so bile vse tri naše ekipe uspešne, v 1. amaterski ligi pa ostaja vse bolj zaskrbljujoč položaj na lestvici Primorca in vesne, ki samjueta na dnu razpredelnice. V 2. AL sta zmagala Breg in Sovodnje, izgubila pa je Gaja.

Elitna liga

Juventina25. krog; Manzano; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Manzanese –  Juventina 0:1 (0:0)
Strelec: 50’ Banini
JUVENTINA: Malusà, N. Marini, F. Marini, Racca, Popovič, Innocenti (Madonna), Banini (Kogoj), Zuliani, Azian Innocent, Romanelli, Fiorenzo. Trener: Nicola Sepulcri.
Juventina se je dokopala do novega uspeha. Dvoboj so pogojevale padavine, tako da je bil prvi polčas zelo dolgočasen. Juventina pa je povedla v 50. minuti, ko je nasprotnikovega vratarja premagal Banini. V 65. minuti je sodnik pokazal rdeči karton (dvojni opomin) branilcu Manzaneseja Cestariju, tako da gostje niso imeli težav pri upravljanju rezultata.
Kras-Repen-logo-alta-ris5. krog; Torviscosa; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Torviscosa  –  Kras Repen  2:1 (2:0)
Strelec: 58′ Sabadin
Kras: D’Agnolo, Kerpan, Cudicio, Brandmayr, Simeoni, Vasques, Maio (Sabadin), Celea (Stanich), Juren (Zappalà), Grujić, Petracci (Carlevaris). Trener: Radenko Kneževič.
Za Kras je bil usoden prvi polčas, med katerim je Torviscosa v desetih minutah dosegla dva zadetka. Domači so povedli v 27. minuti s Corvaglio, podvojili pa v 37. minuti z Borsettom. Do reakcije Krasa je prišlo v drugem polčasu, ko je zaostanek zmanjšal Sabadin. Rezultat pa se ni več spremenil, tako da je Torviscosa osvojila celoten izkupiček točk.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

mladost5. krog; Doberdob; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Mladost Tolmezzo 2:1 (1:o)
Strelca: 20’ Merlo, 80’ E. Cadez (11-m)
MLADOST: Cantamessa, Malaroda, Iodice (Patessio), Tabai, Candusso, E. Cadez, Merlo, Pierobon (Ligia), A. Cadez (R. Furlan), Sangalli, Milan (Caus). Trener: Stefano Caiffa.
Mladost je osvojila prvo zmago v promocijski ligi v društveni zgodovini. Nogometaši trenerja Caiffe so premagali Tolmezzo, ki je do tega kroga zasedal vrh lestvice. Domači so povedli v 20. minuti z Merlom, podvojili pa so v drugem polčasu, ko je bil uspešen Erik Cadez. Branilec doberdobske enajsterice je v 80. minuti brezhibno izvedel enajstmetrovko. Tolmezzo je nato zmanjšal zaostanek prav tako po zaslugi najstrožje kazni, ni pa ogrozil zmage Mladosti.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n5. krog; Prosek (Rouna); nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Primorje  – Chiarbola 3:2 (1:2)
Strelci: 16′ Girardini; 68′ Benvenuto, 86′ Casseler
PRIMORJE: Contento, Benvenuto, Cerar (Sessi), Gerbini (Semani), Tonini, Rossi, Lombardi (Benzan), Cofone, Lionetti (Casseler), Girardini (Sain), Millo; trener Allegretti.
Tekma se ni začela najbolje za proseško moštvo, saj so gostje prvi povedli. Domači igralci pa so takoj odreagirali in v 16. minuti stanje izenačili s krasnim golom Girardinija. Gostje pa so dosegli drugi gol po napaki domače obrambe. V drugem delu srečanja so se primlrjaši razigrali in dosegli še dva zadetka s prostim udarcem Benvenuta in štiri minute pred koncem regularnega dela tekme s Casselerjem. Med tekmo pa sta se huje poškodoval Cerar (koleno) in Gerbini (gleženj).
S to zmago ostaja Primorje na vrhu lestvice.


Logo_Sistiana_Sesljan22
4. krog; Vižovlje; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Sistiana/Sesljan 
– San Giovanni  2:0 (0:0)
Strelca: 54’ Tawgui, 74’ Del Rosso
SISTIANA SESLJAN: Zucca, Crosato, Del Bello, Francioli, Zlatič, Carli, Del Rosso (Fabris), Miklavec, Sammartini, Božičič, Tawgui (Appiah Manu). Trener: Alessandro Musolino.
Sistiana Sesljan se je dokopal do nove zmage, tako da zaseda sam vrh lestvice ob Primorju in moštvu Virtus Corno. Po izenačenem prvem polčasu so domači povedli z zadetkom, ki ga je prispeval Tawgui v 9. minuti drugega polčasa. V 74. minuti pa je bil uspešen Del Rosso, ki je tako predčasno zapečatil končnega zmagovalca.
 -> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec5. krog; Trebče; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Primorec  – Maranese 0:1 (0:1)
PRIMOREC: Gregori, De Leo  (Selakovic), Piras, Comi, Frangini, Školnik, Caselli (Kastrati), Facchin, Capraro, Di Corato (Laghezza), Iadanza; trener De Sio.
Trebenski Primorec je doma proti solidni ekipi Maraneseja, ki zaseda zgornji del razpredelnice, tesno izgubil in ostaja skupno z Vesno z eno samo točko na dnu lestvice. Po prikazani igri in po številu priložnosti za gol pa bi si igralci Primorja zaslužili neodločen izid.

vesna5. krog; Trst (Ul. Locchi); nedelja, 7.10.2018 (15.00)
S. Andrea S. Vito  –  Vesna  3:0 (0:0)
VESNA: Carli, Veronesi (Furlan), Dzinić (Pavone), Leghissa, Renar, Colja (Nigris), Procacci, Bubnich, Sbrocchi, Milošević (Gagič),  trener Maranzana.
Zadnjeuvrščena Vesna je tudi na gostovanju v Trstu proti ekipi S. Andarea S. Vito ostala praznih rok. Bolj kot že itak hud poraz z 0:3 zaskrblja igra, ki so jo predvajali nogometaši kriškega moštva prevsem v drugem polčasu.
“Bila je to naša najslabša predstava v tem prvenstvu. Skozi vso tekmo nismo ustvarili niti ene resne priložnosti za gol. In sama sreča, da je bil v vratih Edvin Carli, ki je preprečil še hujši poraz. Drugače bi dobili tudi deset golov,” je bil po ktemi razočarana Vesnin spremljevalec Paolo Sarazin.

zarja5. krog; Šlovrenc; sobota, 6.10.2018 (16.00)
IsontinaZarja   1:3 (1:1)
Strelca: 30′ F. Bernobi, 48′ F. Bernobi, 86′ Zucchini
ZARJA: Budicin, Spinelli, Norante, Bečaj, Albertini, Vascotto (Cotiga), Cepar (Pippan), Tarable (Spadaro), F. Bernobi, Zucchini, Cappai (Racman). Trener: Michele Campo.
Zarja je dvoboj začela slabo, tako da je Isontina povedla. Gostje pa so takoj odreagirali in izenačili s Francescom Bernobijem. V drugem delu tekme so nogometaši trenerja Campa zagospodarili na igrišču ter takoj povedli z razpoloženim Bernobijem, tekmo pa je v 86. dokončno zapečatil Zucchini. 

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga                                                                                               

Breg-logo-20095. krog; San Valeriano; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
La Fortezza 
–  Breg  0:1 (0:0)
Strelec: 87′ Galatà
BREG: Blasevich, Halili, Pischianz (Calabrese), Andreasi, Bobbini, Galata’ (Belladonna), D. D’Alesio (Rossone), Daris, Carminati, Maselli, Vidali (Bolcic); trener Lacalamita.
Brežani se iz San Valeriana vračajo s tremi pomebnimi točkami. Zasluženo so namreč premagali domačo ekipo La Fortezze, saj so imeli skozi vso tekmo terensko premoč in vsaj štiri zelo zrele priložnosti za vodstvo, preden je magoviti gol malo pred iztekom srečanja dosegel Galatà.
Društvo in ekipa sta želela posvetiti to zmago Sergiu Bandiju, zvestemu navijaču ekipe, ki je pred kratkim preminil v prometni nesreči, in izreči iskrene sožalje vsej družini.

gaja5. krog; Opčine; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
OpicinaGaja  1:0 (0:0)
GAJA: Dorso, Carli, Kalc, Vidoni, Spena, Palermo, Ligotti (Iurissevich), Torcello (Mania), Saule (Bernobi), Urbani (Santoro), Sovič (Gargiuolo); trener Venanzi.
Igralci Gaje zapuščajo Opčine s tesnim porazom, ki bi ga lahko preprečili, če bi igrali bolj previdno. Gajevci tako ostajajo pri dveh točkah na spodnjem delu lestvice. Obe ekipi sta prikazali povprečno igro in tudi priložnosti za gol je bilo bolj malo. Gostiteljem pa je uspelo v 20. minuti drugega polčasa zadeti v polno in tako osvojiti tri točke.

thumbs_sovodnje5. krog; Sovodnje; nedelja, 7.10.2018 (15.00)
Sovodnje – Montebello Don Bosco 2:1 (1:0)
Strelca: 20’ Simčič, 66 Bečirević
SOVODNJE: Devetak, Piva, Falcone, Noto, Komjanc (Mainardis), Kočina (N. Tomsič), Simčič, Petejan, Bečirević, Ribolica (Osmani), Čavdek. Trener: Simon Feri.
Nogometaši Sovodenj so v letošnji sezoni prvič zmagali. Za vodstvo domače enajsterice je poskrbel Simčič v 20. minuti. Sovodnje so nato vseskozi napadale, ni pa jim uspelo premagati nasprotnikovega vratarja. Gostje so tako izenačili v 65. minuti, domači pa so odgovorili in povedli že v 66. minuti z Bečirevićem. Lahko bi dosegli še nekaj zadetkov, nogometaši pa so bili tokrat v napadu premalo zbrani.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog