Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; amaterske lige: Kras zmagal, Vesna izenačila; derbi Primorje – Sovodnje (4:0); Zarja uspešna

Ekipe naših društev so ta vikend igrale s spremenljivo srečo. V elitni ligi je Kras zmgal, Vesna pa izenačila. Že v soboto je v promocijski ligi Juvnetina igrala neodločena, Primorec pa je izgubil. V 1. amaterski ligi je vladalo pričakovanje za derbi na Proseku, kjer pa je favorizirano Primorje visoko premagalo Sovodnje in tako utrdilo 1. mesto na lestvici.

Elitna liga

26. krog; Chions, nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
Chions – Kras Repen 0:2 -> več in foto

26. krog; Gumin; nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
Gemonese – Vesna  1:1(0:1)
Strelec: 20′ Marocco
VESNA: Zucca, Del Bello, Potenza, Avdić, Disnan (G. Kerpan), Male, Toffoli, Marocco, De Napoli (Francioli), Tuan, Venturini; trener Sandrin.
Proti drugouvrščeni ekipi iz Gumina so bili igralci Vesne tik pred velikim podvigom. Do sodnikovega dodatka so namreč vodili z 1:0 z zadetkom, ki ga je v 20. minuti dosegel Marocco. V 92. minuti je sodnik dosodil za domačine enajstmetrovko, s katero so igralci Gemoneseja uspeli izid izenačiti.Vesnin spremljevalec Paolo Soavi niželel komentirati sodnikove odločitve: “Kaj naj rečem? V tej sezoni imamo kar nekaj smole. Sicer pa moram za to tekmo pohvaliti prav vse igralce, ki so zares dali vse od sebe.”

-> Vsi izidi, lestvica in prihodnji krog na: friulgol.it

Promocijska liga

26. krog; Gorica; sobota, 18. marca 2017 (15.00)
Pro Gorizia – Juventina  0:0
PRO GORIZIA: Maurig, Bernot, Manfreda, Rizzo, Pussi (Bečirević), Cecotti, Cantarutti, D’Aliesio, Pillon, Božič, Selva (Valdiserra). Trener: Coceani.
JUVENTINA: Bon, Iansig, Scrazzolo, Racca, Popovič (Antonutti), Zorzut, Novati, Innocenti, Sant (Madonna), R. Nardella, Predan (M. Nardella). Trener: Sepulcri.
Pro Gorizia in Juventina sta se razšli s točko. Derbi promocijske lige si je na stadionu na Rojcah ogledalo res veliko gledalcev, med katerimi več političnih predstavnikov. Ekipi pa jih nista nagradili z navdušujočim srečanjem. V prvem polčasu namreč ni bilo pravih priložbosti za zadetek. V drugem delu srečanja se je igra nekoliko razživela, nekaj več priložnosti pa je imela Juventina, ki je bila blizu vodstvu v 67. minuti, ko je bil sicer Zorzut s kratke razdalje netočen. Večjih priložnosti nato ni bilo, tako da se izid ni spremenil.

26. krog; Milje, sobota, 18. marca 2017 (15.00)
Costalunga – Primorec 1:0 (1:0)
PRIMOREC: Sorrentino, Muccio Grasso, Faroscih, Rihter, Grego, Vesnaver, Tropea, Gileno, Zacchigna, Iadanza (Meola), Ruzzier; trener R. Sorrentino.
V zelo pomembnem srečanju za obstanek v ligi je Primorec, ki je nastopil v okrnjeni postavi, izgubil v Milajh proti Costalungi. Odločil je gol, ki so ga gostitelji dosegli minuto pred koncem polčasa. Reakcija gostov v drugem polčasu je bila preveč medla, da bi lahko osvojili vsaj točko. Primorec je tako še naprej na zadnjem mestu lestvice.

-> Vsi izidi, lestvica in prihodnji krog na: friulgol.it

1. amaterska liga

26. krog; Trst (Ul. Locchi); nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
S. Andrea S. Vito – Mladost 3:1 (0:0)
Strelec: 60′ Marušič
MLADOST: Peressin, Comar, Di Bert, R. Furlan, Candusso, Papais, Kogoj, Marušič, M. Peric, Mainardis (Milič), A. Cadez (Silvestri). Trener: Vosca.
Mladost je morala priznati premoč tržaškega moštva Sant’Andrea San Vito. Prvi polčas je bil izenačen, domači pa so prevzeli pobudo v drugem delu srečanja, ko so takoj povedli z dvema zadetkoma prednosti. Prvega so sicer dosegli po zaslugi zelo sporne enajstmetrovke, Marušič je nato znižal zaostanek, Sant’Andrea San Vito pa je tako odreagiral in si ponovno priigral zanesljivo vodsto – s sodniško pomočjo –  ter brez večjih težav osvojil tri točke.

26. krog; Prosek; nedelja; 19. marca 2017 (15.00)
 Primorje – Sovodnje (1:0) -> Več in foto
Strelci: 19′ Čaudek avtogol; 67′ Metullio 11-m, 75′ Pacherini, 88′ Romano
PRIMORJE: Manosperti, Miot, Cerar, Pezzullo, Del Vecchio, Gerbini, Metullio, Pacherini (Romano), Danieli (Zancola), Cipolla (Paoletti), Semani; trener Ravalico.
SOVODNJE: Fabricijo, Čaudek, Filej, Galliussi, S. Tomsič, J. Petejan (N. Tomšič), Lutman (De Matteo), Stergulz, Klančič, Černe (Hriberšek), Svigelj; trener Cijan.
Derbi na Proseku se je končal s pričakovano zmago vodilnega Primorja. Takoj pa naj pristavimo, da si Sovodnje tako hudega poraza ni zaslužilo. Sovodenjci so do drugega zadetka, ki ga je dosegel Metullio iz najstmetrovke, držali korak s favoriziranimi gostitelji, nakar so popustili. To so izkoristili domači igralci, ki so s Pacherinijem dosegli tretji zadetek in skoraj ob koncu srečanja dali še četrti gol.  Primorjaši sopo tej zmagi utrdili prvo mesto na lestvici in napravili še lep korak naprej po potid do napredovanja. Sovdenjci pa so bli večji del tekme enakovredni domačemu moštvu (pri tem pa ima velike zasluge vratar Fabricijo, ki je večkrat odločilno posredoval), kot doslej v tem prvenstvu pa niso dovolj prisebni v napadu.

26. krog; Krmin; nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
Cormonese  – Zarja 1:4 (0:0)
Strelci: 46′ avtogol, 75′ Franco, 87′ Zucchini, 91′ R. Bernobi
ZARJA: Francesco Aiello, Varglien, Norante, Spadaro, Pepelko, De Bernardi, Marocco, Franco, Riccardo Bernobi (Tarable), Zucchini, Racman (Caselli). Trener: Petagna.
Izključena: v 85. Caselli; s klopi: Ruzzier.
Zarja se je dokopala do nove pomembne zmage. Po dolgočasnem prvem polčasu so gostje povedli v uvodni minuti drugega dela srečanja po zaslugi avtogola Cormoneseja. Za drugi zadetek Zarje je nato poskrbel Franco z neubranljivim strelom z razdalje. Domači so v 80. minuti zmanjšali zaostanek, sodnik pa je nato v 85. pokazal rdeči karton Caselliju, ki je pravkar vstopil na igrišče. Zarja je tedaj odreagirala in zadela vratnico s Francom ter dosegla še dva zadetka z Zucchinijem in Riccardom Bernobijem.

-> Vsi zidi, lestvica in prihodnji krog na: friulgol.it

2. amaterska liga

26. krog;  Vileš, nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
Villesse – Breg 1:0 (0:0)
BREG: Karan, Bampi, Marchetti (Pischianz), Bolcich, Belladonna, Spinelli (Pedrosa), Mandrussani (Kofol), Daris, L. Nigris, Zinić, S. Nigris; trener Lacalamita.
Brežani se vračajo iz Vileša praznih rok, čeprav bi si zaslužili vsaj točko. Gostitelji, ki so na drugem mestu na lestvici so dosegli zmagoviti zadetek v 27. minuti drugega polčasa iz domnevnega nedovoljenega položaja. Sicer pa je bila tekma vseskozi izenačena.

-> Vsi izidi, lestvica in prihodnji krog na: friulgol.it

3. amaterska liga

22. krog; Padriče, nedelja, 19. marca 2017 (15.00)
Gaja – Strassoldo 1:2 (1:1)
Strelec: 26′ Ban
GAJA: Paulich, Chinnicci (Urbani), Spena, Palermo, Vidoni, Lauro, Ban (Marcaccio), Mosetti (B. Sovič), Saule, Iurissevich, Ferluga, trener Venanzi.
Gaja si gotovo ni zaslužila poraza. Skozi vso tekmo je bila vsaj enakovredna, če ne boljša od gostov, ki so izkoristili edini dve priložnosti za gol, ki so ju imeli na razpolago v 3. minuti prvega in v 1. minuti drugega polčasa. Gajevci pa so bili uspešni le v 20. minuti igre z lepim udarcem z glavo premagal gostujočega vratarja. Tudi v drugem delu tekme so imeli kar nekaj priložnosti za gol, trokrat pa so zares imeli zvrhano mero smole.

-> Vsi izidi, lestvica in prihodnji krog na: friulgol.it