Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

VIKEND; amaterske lige: poraz Krasa; podvig Juventine; derbi Sistiana/Sesljan – Vesna 6:1; Sovodnje OK

V soboto, 11. in v nedeljo, 12. novembra 2017,  je bil na sporedu 10. krog v raznih amaterskih ligah. Torej tretjina poti regularnega dela prvenstva. Že v soboto je bil na sporedu pričakovani derbi v Vižovljah med Sistiano/Sesljanom in kriško Vesno, v katerem je visoko zmagala ekipa iz Sesljana. V soboto je igralo tudi Sovodnje, ki  je doma premagalo Alabardo. V nedeljo je Juventina poskrbela za podvig in v derbiju premagala Pro Gorizio. Obfačun ostalih ekip naših druptev je bil bolj skromen.

Elitna liga

10. krog; Carlino (Videm); nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Lignano – Kras Repen 2:0 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Promocijska liga

10. krog; Gorica; nedelja, 12. novmebra 2017 (14.30)
Pro Gorizia – Juventina 1:2 (1:0)
Strelca: 55′ Madonna, 80′ Kožuh 11-m
JUVENTINA: Štergulc, F. Marini, Oremellese (Veljkovič), Racca (Popovic), N. Marini, Zorzut, Hriberšek, Kožuh, Della Ventura (Kerpan), Innocenti, Madonna. Trener: Sepulcri.
PRO GORIZIA: Zanier, A. Cantarutti, Iansig, Manfreda (Pussi), Bolzicco, Klun, L. Cantarutti (Hoti), Catania, Božič, Černe, Predan (Bečirević). Trener: Coceani.
Juventina je v gosteh dobila pričakovani derbi proti Pro Gorizii, ki je bila do tega kroga skupno s Primorjem prva na lestvici. In po prvem polčasu je kazalo, da bodo igralci goriškega moštva  prvo mesto tudi održali, saj so vodili z 1:0. V drugem delu tekme so gostje odreagirali, prevzeli so pobudo v svoje roke in stanje z Madonno najprej izenačili ter dosegli zmagoviti zadetek s Kožuhom iz enajstmetrovke. Veselje med in številnimi navijači je bilo po tekmi nepopisno.

10. krog; Prosek; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Primorje – Zaule 3:3 (1:2)
Strelci: 16′ Tonini, 19′ Lionetti, 41′ Mormile; 49′ Mormile; 73′ Zubin, 95′ Danieli
PRIMORJE: Modesti, Benvenuto (55’ Miot), Millo (69’ Danieli), Tomizza, Furlan (71’ Lapaine), Pacherini (13’ Semani), Lombardi (55’ Metullio), Tonini, Zubin, Gerbini, Girardini; trener: Davide Ravalico.
ZAULE RABUIESE: Aiello Fr., Zucca, Cepach, Di Sotto (85’ Di Gregorio), Leiter, De Bernardi, Pepelko, Marocco, Lionetti (89’ Zucchini), Yi Chen, Mormile (77’ Cinque); trener Euro Petagna.
Rumeni kartoni: Miot (P), Modesti (P), Gerbini (P), Mormile (Z).
Z zadetkom Danielija v sodnikovem dodatku je Primorju po zelo razburljivi tekmi uspelo osvojiti točko doma proti sicer solidni ekipi Zaule Rabuiese. Tekma se je odlično začela za proseško moštvo, ki je povedlo z mladim Toninijem (letnik 2000). Gostje pa so tri minute pozneje stanje izenačili, da bi malo pred koncem polčasa celo povedli ter v začetku drugega dela srečanja celo povečali vodstvo na 3:1. Tedaj so se gostitelji končno prebudili. Začeli so silovito napadati in z Zubinom zmanjšali zaostanek na 2:3. Ko je vse kazalo, da bodo gostje odnesli z Roune vse tri točke, je Danieli v 95. minuti dosegel izenačujoči gol in osamljeno vodstvo na lestvici, saj je Pro Gorizia izgubila proti Juventini,

10. krog; Vižovlje; sobota, 11. novembra 2017 (14.30)
Sistiana/Sesljan – Vesna 6:1 -> več in foto

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

10. krog; Domjo; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Domio – Mladost 2:1 (0:1)
Strelec: 15′ Tabai
Mladost: Ballerino, Patessio, Comar, Tabai, Candusso, Iodice (E. Cadez), S. Furlan (Colja), R. Furlan, Milič, Mainardis (Retucci), Sangalli.
Proti vodilnemu Domiu je doberdobsko moštvo zamudilo lepo priložnost, da bi osvojilo točko. V prvem polčasu so gostje igrali zelo dobro in zasluženo povedli s Tabaiem ter imeli še nekaj priložnosti, da bi povečali vodstvo. V drugem delu tekme pa so povsem popustili, prejeli dva zadetka in odšli domov prznih rok.

10. krog; Trebče; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Primorec – Ruda 0:0 -> več in foto

10. krog; Gradež; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Gradese – Zarja 2:1 (1:1)
Strelec: Francesco Bernobi
ZARJA: Bernabich, Spinelli Franco), Racman, Varlglien, Bečaj, Ilić, Tarable (Cepar), Cottiga (R. Bernobi), F. Bernobi, Vascotto, Mandorino. Trener: Campo.
Zarja je proti enakovrednemu ekmecu, kot je Gradese, izgubila v gosteh in je po 10 krogih še vedno pri spodnjem delu lestvice. Zarjiani pa poraza si niso zaslužili, saj so bili po prikazani igri boljši od gostiteljev, zaradi neizkušenosti pa so spet ostali praznih rok. Tudi sodnik je k porazu Zarje “prispeval” svoje, saj je v začetku drugega polčasa dosodil domačinom zelo sporno enajstmetrovko. Naj tudi omenimo, da je bil eden boljpih v ZArjinih vrstah vratar Bernabich, ki je vsaj trikrat odločilno posredoval.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga

10. krog; Dolina; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Breg – Montebello 1:2 (0:0)
Strelec: 75′ Davide D’Alesio 11-m
BREG: Parovel, Bampi, Spinelli, Maselli, Bobbini, Belladonna, Madrussani (Selaković), Daris, L. Nigris, D. D’Alesio, Scheriani (Mauro D’Alesio); trener Lacalamita.
Breg bi si na tej tekmi zaslužil vsaj točko, saj je bil nižjeuvrščenemu Montebellu povsem enakovreden in tudi boljšitekmec. Gostje so povedli z dvomljivo enajstmetrovko. Sami so imeli nato na razpolago dve najstrožji kazni. Prvo je zapravil Belladonna, drugo pa je uspešno isvedel Davide D’Alesio. Gostje so dosegli zmagoviti zadetek nekaj minut pred koncem po protinapadu.

10. krog; Sovodnje; sobota, 11. novembra 2017 (20.00)
Sovodnje – Alabarda 3:1 (2:0)
Strelca: 33′ in 36′ J. Visintin; 85′ Černe
SOVODNJE: Fabricijo, Altran (Ribolica), Falcone, Kogoj, Galliussi, S. Tomsič (Simone), Petejan, Noto (Milatović), Lutman (Piva), Černe, J. Visintin. Trener: Feri.
V vnaprej igrani tekmi je ekipa Sovodenj zasluženo preamgala predzadnje uvrščeno Alabardo in se z novimi tremi točkami pomaknilo proti zgornji sredini lestvice. Gostitelji so stalno imeli pobudo v svojih rokah in že v prvem polčasu vodili z goloma razigranega Jasona Visintina. Gostje so sicer zmanjšali zaostanek v drugem polčasu, izid pa je ponovno na varno psotavil Černe.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Tretja amaterska liga

8. krog; Pieris; nedelja, 12. novembra 2017 (14.30)
Pieris – Gaja 0:0
GAJA: Gesmundo, Carli, Vidoni, Palermo, Frediani, Minussi, Iurissevich (Mosetti), Ferluga, Saule, Tuccio (Urbani), Sovic (Čubej). Trener: Venanzi.
Izključen: 73′ Palermo
Gajevci se z gostovanja v Pierisu vračajo z dragoceno točko, saj sta si ekipi, vsaj glede lestvive, skoraj enakovredni. Varovanci trenerja Venanzija so sicer imeli nekaj več priložnosti za gol od domačinov in bi si zaslužili kaj več, toda tudi neodločen izid je dobrodošel.
Naj omenimo, da je med tekmo prišlo do neljubega dogodka, ko je domači igralec žalil gajevce z žal znano protislovensko psovko. Po srečanju pa sta se trener in predsednik Pierisa opravičili za neljubi spodrsljaj.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

-> za izide, lestvico in prihodnji krog naj gre naša zahvala uredništvu spletne strani friuligol.it