Slovenščina
Italiano
Slovenščina
English
Iskalnik

Člani: Juventina in Kras izgubila in nazadovala v promocijsko ligo; Primorje zaman upalo v … Tamai

Ta nedelja je bila  za obe ekipi naših društev Juventino in Kras  zares “črna”. Obe ekipi sta doma igrali odločilni tekmi za obstanek v ligi, Juventina proti Flaibanu in Kras proti Fontanafreddi in obe sta izgubili, tako da bosta v prihodnji sezoni igrali v promocijski ligi.
Da bi bila mera polna, tudi Primorje ni neposredno napredovalo v elitno ligo in bo moralo igrati v play-offu, kajti Tamai je v D-ligi izgubil doma in izpadel iz lige.

Elitna liga

Juventina2Play-out; Štandrež; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Juventina  – Flaibano 0:1 (0:0)
JUVENTINA: Malusa’, Kogoi, F. Marini, Racca, N. Marini, Zorzut (Zuliani), Hriberšek (Banini), Kožuh, Fiorenzo, Veljković (Madonna), Romanelli. Trener: Sepulcri.
Izključen: 69′ Kožuh
Štandreško moštvo je doma izgubilo odločilno srečanje proti Flaibanu in je izpadlo v nižjo, promocijsko ligo. To je bil že sedmi zaporedni poraz Juventine, tokrat še posebno boleč in usoden. Po samo eni sezoni igranja v elitni ligi se torej Juventina vrača v promocijsko prvenstvo.

Play-out; Repen; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Kras Repen – Fontanfredda 1:2 (0:0)
Strelec: 62′ Radujko
KRAS: D’Agnolo, Kerpan, Cudicio, Simeoni, Dukic, Zappalà ( Stanich), Vasques, Radujko, Kocman (Savron), Juren, Petracci (Sabadin). Trener: Pierpaolo Gargiuolo.
Slabšega konca sezone si pri Krasu niso mogli zamisliti. Repensko moštvo je namreč doma izgubilo odločilno tekmo proti Fontanafreddi in je tako izpadlo iz elitne lige. Že itak zdesetkano moštvo je na odločilnem srečanju zaradi poškodbe nastopilo še brez kapetana Grujića, vseeno pa je bilo še četrt ure pred koncem v “igri” za obstanek v ligi. Tedaj je namreč Salvador za Fontanfreddo dosegel zmagoviti zadetek in zaman so bili vsi napori, da bi krasovci izid izenačili.
S porazom in izpadom iz lige se, žal, končuje letošnja Krasova sezona.

Promocijska liga

mladost

30. krog; Doberdob; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Mladost – Chiarbola Ponziana 2:2 (0:1)
Strelca: S. Furlan, Merlo
MLADOST: Marcolini, Patessio (Peric), Papais, Tabai (Marusic), Ferrigno, E. Cadez, Malaroda (Milič), Bressan, Ligia (S. Furlan), Milan (Caus), Merlo.
Doberdobsko moštvo je sklenilo redni del prvenstva z neodločenim izidom proti solidni ekipi Chiarbole Ponziani, ki zaseda mesto na sredini lestvice. Pomembneje in odločilno  srečanje pa čaka Mladost v nedeljo v Špetru, ko si bo skušala zagotoviti obstanek v ligi v play-outu proti domači enasjterici Valnatisoneja.

17425993_1387531441311374_4561402375787184361_n

30. krog; Gradišče, nedelja, 12.5.2019 (16.00)
ISM Gradisca – Primorje 2:2
(0:2)
Strelca: 20′ Cristiano Rossi, 28′ Tomizza.
PRIMORJE: Spadoni (Gita), Rossi, Tomizza, Marincich, Giacomi, Sessi, Orlando (Poropat), Semani, Casseler, Sain (Lionetti), Tonini (Martin). Trener: Allegretti.
Bolj kot sama tekma v Gradišču je igralce in ves štab Primorja zamimalo dogajanje na odločilnem srečanju D-lige, kjer je Tamai igral proti ekipi Levico Terme. Tamai je nepričakovano izgudil in je tako nazadoval v elitno ligo, tako da bo moralo sedaj Primorje igrati v play-offu za napredovanje v višjo, elitno ligo.I

Logo_Sistiana_Sesljan2230. krog; Vižovlje; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Sistiana/Sesljan  – Virtus Corno 1:3
Strelec: 31′ Del Rosso
SISTIANA SESLJAN: Zucca, Disnan, Del Bello, Francioli (Cociani), E. Colja, Carli, Del Rosso, Miklavec, Cappiello (Carlevaris), Božičič, Antonič. Trener: Musolino.
Ekipa iz Sesljana se je s porazom poslovila od letošnjega prvenstva. Sicer pa je bilo to srečanje le gola formalnost, saj ni odločalo o ničemer. Bilo je to le dobra priprava za sobotni finale pokala promocijske lige, ko se bodo varovanci tenerja Musolina v Fojdi spoprijeli s Pro Fagagno.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Prva amaterska liga

primorec

30. krog; Trebče; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Primorec – Sangiorgina 1:3 (1:1)
Strelec: 30′ Iadanza
PRIMOREC: Gregori (Paorvel), De Leo, Kastrati, Piras, Frangini, Suppani (Comi), Iadanza (Neziraj), Di Corato, Buonpane (Tesser), Grego, Caselli; trener De Sio.
Tudi v zadnjem krogu se je igralce Primorca, ki so že prej izpadli v nižjo ligo,  držala smola. Na poslovilni tekmi v Trebčah so proti Sangiorgini z igro zadovoljili in so imeli tudi več priložnosti za gol. Kot vedno v tem prvenstvu pa niso bili dovolj prisebni pri zaključevanju na vrata. To pa jih je tudi na tem srečanju drago stalo, saj so v zadnjih minutah prejeli dva gola in tako ostali praznih rok.

vesna

30. krog; Gradež; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
GradeseVesna   5:1 (1:0)
Strelec: 65′ Carli
VESNA: Rodella, Colja (Noto), Grilanc, Veronesi, Nabergoi, Leghissa, Bubnich (Carli), Procacci, Centrone, Renar, Cuk (Rudes); trener Maranzana.
Vesna se je poslovila od  prvenstva z visokim porazom. Glede na to, da je kriško moštvo že prej izpadlo iz lige, je na tem srečanju nastoilo z zelo okrnjeno in mlado postavo.

 

zarja30. krog; Domjo; nedelja; 12.5.2019 (16.00)
Domio –  Zarja 6:6 (0:4)
Strelci: F. Bernobi 3, Vascotto 2, Črgan
ZARJA: Budicin (Balzano), Chizzo (Cottiga), Norante, Markovič, Bečaj, Racman, Cepar, Vascotto (Capuano), Črgan, Zucchini, F. Bernobi (Benci); trener R. Bernobi.
Neverjetno kako si je bazovsko moštvo zapravilo zmago. Po prvem polčasu je namreč vodilo kar s 4:0 s tremi zadetki Francesca Bernobija in enega Črgana. Še tri minute pre koncem tekme so zarjani vodili s 6:4, nakar so prejeli še dva zadetka in tako “prijateljsko” sklenili to srečanje in prvenstvo.

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog

Druga amaterska liga  

 Breg-logo-200930. krog; Trst, Ul. Felluga; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
OpicinaBreg  3:1 (1:1)
Strelec: 15′ Calabrese
BREG: Sartoretto, Bencich (Bampi), Pischianz, Andreasi, Bolcich, Belladonna (Bobbini), Calabrese, Maselli, Galata’, Halili (Marinelli), Vidali; trener Bursich.
Bla je to tipična tekma s konca sezone, na kateri sta lahko obe ekipi igrali sproščeno, saj sta si že pred časom zagotovili obstanek v ligi. V prvem polčasu so Brežani dobro igrali in tudi dosegli gol s Calabresejem. V drugem polčasu pa je prišla na dan boljša telesna kondicija igralcev Opicine, ki so dosegli še dva zadetka in zasluženo zmagali.

gaja30. krog; Padriče; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Gaja
– Montebello Don Bosco 3:2 (2:0)
Strelca: 1′ avtogol, 12′ Čubej; 85′ Mania
GAJA: D’Orso, Martini (Jurissevich), Spena (Gargiuolo), Kalc, Miniussi (Mania), Lauro, B. Sovič, Ferluga, Saule (Venanzi), Santoro, Čubej (Bernobi); trener Venanzi.
Gajevci so se poslovili od tega prvenstva z zmago proti predzadnjemu na lestvici, moštvu Montebella Don Bosca. Za gostitelje se je srečanje začelo zelo spodbudno, saj so povedli že v prvi minuti po zaslugi avtogola. Kmalu nato pa je podvojil Čubej. Gostje so v prvem delu drugega polčasa stanje izenačili, za zmagoviti zadetek pa je pet minut  pred koncem srečanja poskrbel Mania.
Sicer pa izid tega srečanja je bil postranske važnosti, saj sta obe ekipi že prej izpadli iz lige.

30. krog; Gorica; nedelja, 12.5.2019 (16.00)
Sovodnje – La Fortezza 4:4 (2:1)
Strelci: 15′ Peressini, 20′ J. Petejan; 65′ Noto, 82′ Černe
SOVODNJE: Fabricijo, Piva, Barbo (Ribolica), S. Čavdek, Galliussi, Peressini, J. Petejan, Simčič (Falcone), Lutman, Černe (Colella), Kogoj; trener Feri.
Sovodenjci so dobro igrali in bi si zaslužili zmago, morali pa so se zadovoljiti s točko. Gostje pa so izid izenačili po zaslugi kar treh enajstmetrovk. Sicer pa je tekma potekala v sproščenem vzdušju, za domače moštvo pa je bilo veliko zadoščenje, saj so bili na igrišču vsi domači igralci in med temi tudi mladi, obetajoči komaj 16-letni Mattia Barbo (letnik 2003).

 

-> vsi izidi, lestvica in prihodnji krog